Peak Design Travel Tripod

Peak Design breidt assortiment uit met Travel Tripods

Christel  de Wolff 2211
Je kent Peak Design van de handige en stijlvolle tassen, maar dat is nog maar het begin. Het merk kondigt de uitbreiding van het assortiment aan: met reisstatieven

Peak Design producten houden je spullen georganiseerd, beschermd en toegankelijk, zodat je vrij bent om op avontuur te gaan, te reizen en te creëren. Het bedrijf is trots op de elegantie, doordachtheid en duurzaamheid van haar producten. De nieuw aangekondigde Peak Design Travel Tripod zal daarop geen uitzondering zijn.

peak design travel tripod

Hoe het begon…

In mei 2019 ging de Peak Design Travel Tripod live op Kickstarter. Peak Design heeft gedurende 4 jaar het statief vanaf de grond opnieuw ontworpen om 'dode' ruimte te elimineren en de benodigde ruimte wanneer het statief opgevouwen is te minimaliseren. Maar ze hielden het niet alleen bij ruimtebesparing. Peak Design heeft een statief ontworpen dat snel kan worden ingezet en ingepakt, bijna twee keer zo snel als een traditioneel statief. Ze hebben het gebruik van het statief intuïtief en aangenaam gemaakt en stabiliteit plus prestaties van professionele kwaliteit ontwikkeld. Daarnaast hebben ze handige functies toegevoegd om de gebruiker te helpen bij het maken van het maken van beelden, met elke uitrusting, in elke omgeving en vanuit elk oogpunt.

Nu ruim 7 maanden later hebben in het totaal 27.168 'Kickstarter backers' ruim $ 12 miljoen toegezegd voor dit project en worden de laatset 'backers' deze maand voorzien van hun Travel Tripod. En binnenkort is het dan eindelijk de beurt aan de rest van de wereld…

 

 

De helft van het formaat

Het Peak Design Travel Tripod neemt de helft van het volume in beslag van een traditioneel reisstatief. Traditionele statieven hebben jarenlang geleden onder een kritieke fout: onnodige bulk en verspilde ruimte, het resultaat van een ruimtelijk inefficiënt ontwerp. Door het van de grond af herontwerpen van de Travel Tripod heeft Peak Design 's werelds meest draagbare reisstatief gecreëerd, een statief dat tot de diameter van een waterfles wordt opgevouwen, zonder dat dit ten koste gaat van de hoogte, de stabiliteit of het draagvermogen.

Zet hem sneller op (en klap hem sneller in)

Bij traditionele reisstatieven kan een trage opstelling een gemiste kans betekenen. Niet met de Travel Tripod. Peak Design heeft een systeem van statiefpoten ontwikkeld, dat snel kan worden gebruikt via een slim systeem van vergrendelingsnokken. Met drie snelle handbewegingen kunnen de poten volledig worden uitgeschoven en ben je klaar voor de actie. En ze hebben er een bliksemsnelle camera-snelkoppeling aan toegevoegd. Het huidige record van 'in- tot uitgeklapt' van de Travel Tripod bedraagt momenteel overigens 8,7 seconden. Kun jij ook niet wachten om dit te verbeteren?

Een bijzonder functioneel balhoofd

Peak Design optimaliseerde ook de Travel Tripod balhoofd om vloeiender te werken dan traditionele statiefkoppen, terwijl ruimtelijke efficiëntie nog steeds voorop staat. De Travel Tripod vervangt grote en verwarrende knoppen door één enkele instelring voor een eenvoudige en soepele 360-graden verstelling. Peak Design's gepatenteerde quick release plaattechnologie vergemakkelijkt de bliksemsnelle bevestiging van de camera, waardoor een Full-Frame DSLR of mirrorless camera met tele-objectief gemakkelijk kan worden geplaatst en is compatibel met de Peak Design draagoplossingen en Arca Swiss statief afmetingen. Bovendien heeft het balhoofd van de Travel Tripod een diameter van slechts 3,25 inch, waardoor deze netjes in lijn blijft met het compacte profiel van de poten van het statief voor een uitzonderlijk compacte draagmogelijkheid.

peak design travel tripod

#shotonpdtripod

In de afgelopen maanden hebben diverse Peak Design influencers, fotografen en uiteraard de 'Kickstarter backers' die hun Travel Tripod inmiddels in huis hebben, de kans gehad om foto's met de Peak Design Travel Tripod te maken. Het gaat te ver om die hier allemaal te vermelden, maar als je o.a. op Instagram zoekt onder de hastag #shotonpdtripod dan rol je er vanzelf in een stortvloed van inspiratie.

Prijs en beschikbaarheid Peak Design Travel Tripod

De Travel Tripod van Peak Design zal in april van dit jaar uitkomen. De adviesverkoopprijs van de aluminium versie bedraagt € 399,99. De carbon-versie gaat € 699,99 kosten.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel  de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel