Knutselen met licht

Originele foto’s maken met creatieve accessoires

Redactie 374
Heb je je altijd al afgevraagd hoe de bokeh in de achtergrond een hartvorm krijgt? Of wil je weten hoe lightstreaks (gekleurde stroken rondom een persoon) worden gemaakt? Er is met een aantal handige creatieve accessoires meer mogelijk dan je denkt. Wij hebben de meest creatieve, grappige en handige accessoires voor je op een rijtje gezet die je op een andere manier naar fotografie laten kijken.

Creatieve achtergronden met de Light Blaster

Met de Light Blaster projecteer je in een oogwenk allerlei creatieve beelden op elke fysieke ruimte. De Light Blaster is een projector die werkt met je flitser. Zet de Light Blaster op je flitskop en monteer een objectief op de kop. Het licht gaat vervolgens vanuit je flitser, door de Light Blaster met hierin 35mm dia’s en dan door je objectief heen. Je kan hierdoor een gewone muur transformeren met patronen, landschappen of zelfs hele werelden.

Met je objectief kan je de projectie scherpstellen. Hoewel de Light Blaster een EF-vatting heeft, hoef je zelf niet te fotograferen met Canon, als je maar een objectief tot je beschikking hebt. Eventueel is er ook een adapter voor Nikon verkrijgbaar.

Er zijn allerlei dia sets beschikbaar: zo is er een set die zich richt op achtergronden die je achter jouw personages projecteert en eentje die zich richt op effecten die over je personen heen projecteert. Het leuke is echter dat je ook elke 35mm dia erin kan gebruiken. Zo kun je ook experimenteren met je eigen oude dia's.

Adviesprijs:  € 99,-
Meer info: spiffygear.com of Disnet Distributors.

Spelen met onscherpte: Bokeh Masters Kit

Soms zie je ze online wel eens voorbijkomen: creatieve portretten waarbij de lichtjes in de achtergrond zijn veranderd in hartjes. Met de Bokeh Masters set van Spiffy Gear kun je de bokeh naar eigen hand zetten. Er zijn maar liefst eenentwintig vormen voor je beschikbaar, waaronder smileys, pijlen, sterren en vogels. Ook is er de mogelijkheid om met de acht lege Bokeh discs je eigen vorm te creëren. Je hoeft je geen zorgen dat je personen in de voorgrond ook deze vorm krijgen, alleen de onscherpe lichten in de achtergrond krijgen dit effect. Met de bijgeleverde elastiek en houder kan je alle discs gemakkelijk bevestigen op elk objectief.

Adviesprijs € 25,-
Meer info: bokehmasterskit.com of Disnet Distributors.

Pixelstick: knutselen met licht

Vind je lightpainting helemaal te gek? Dan heb je zeker wat aan de Pixelstick. Deze zes meter lange smalle ‘stick’ is bedekt met maar liefst 200 LED-lampen, die ingesteld kunnen worden in meer dan 16 miljoen kleuren. Door lange sluitertijden te gebruiken kan je met deze Pixelstick gekleurde lijnen tekenen in de lucht en dit geeft een ontzettend mooi effect. Handig is dat je de Pixelstick kan inklappen. De transportlengte van 109 centimeter zorgt ervoor dat je de stick gemakkelijk mee kan nemen.

Adviesprijs € 399,-
Meer info: www.thepixelstick.com of Disnet Distributors.

Bekijk in de video hieronder welke bizarre, creatieve beelden je kunt creëren met de Pixelstick. 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie