Oregon in infrarood

Oregon landschappen in infrarood

Fokelien Broekstra 721
Er zijn online veel verschillende time lapsen te vinden op internet. De één zit nog beter in elkaar dan de ander. Deze Time lapse van Oregon vallen op door de infrarood camera die is gebruikt voor de beelden.

Oregon

Van Oregon zijn veel verschillende time lapsen te vinden. Een time lapse van het gebied is daarom ook niet extreem bijzonder. Wat de time lapse opvallend maakt is dat de fotograaf Sam Forencich gebruik heeft gemaakt van een infrarood camera. Sam Forencich omschrijft dat zijn filmpje een onderzoek is naar de aarde van de werkelijkheid.

Onzichtbare wordt zichtbaar

Door de infraroodbeelden wordt de wereld op een andere manier zichtbaar voor ons. Normaal kunnen we de infraroodwereld niet waarnemen. In de timelapse zijn de geluiden perfect afgestemd op de beelden die te zien zijn. Hierdoor wordt de timelapse nog leuk om naar te kijken.

 

Sam Forencich

Sam Forencich omschrijft zichzelf als time lapse filmmaker en fotograaf. Hij woont in Portland, Oregon. Sam is al 35 jaar actief in de visuele communicatie. Hij heeft verschillende vormen van fotografie beoefend. Van fotojournalist voor de krant tot timelapse fotograaf.

Voor meer werk van Sam Forencich kun je terecht op zijn website.

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien