Free free free

Onze favoriete (gratis) Lightroom presets - Week 23

Aimée van Vuuren 458
Presets zijn een ideale manier om je foto's net dat beetje extra's mee te geven in Adobe Lightroom. We zetten iedere week een paar van onze favorieten op een rijtje.

Greece

Ga jij binnenkort op vakantie? Dan is deze Lightroom preset zeker aan te raden, en dan met name in zonnige bestemmingen. Greece zorgt ervoor dat je foto's wat zonniger en lichter worden. Ook krijgt de lucht in je foto een soort groen/blauwige kleur welke nog meer zorgt voor een vakantie gevoel. Super om te proberen met je vakantie kiekjes. 

Hier vind je de Greece preset.

lightroom

Studio

Een geheel ander kleurenpalet dan bij Orange and Teal, Studio zorgt ervoor dat je foto's een soort X-process analoge bewerking ontvangen. Huidtonen worden semi-groenig en contrasten zullen aangedikt worden. Perfect voor stoere shoots van bv een band of gewoon om te gebruiken voor een portret opdracht. Zeker het proberen waard!

Studio kan je hier downloaden. 

lightroom

Orange and Teal 

Orange & Teal is een ongelofelijk populaire kleurencombinatie binnen fotografie die je vaak op Pinterest en Instagram tegen zult komen. Schaduwen en highlights krijgen een kleurenboost van specifieke kleurtonen waardoor ieder beeld een zeer aparte oranje/turqoise tint krijgt. Gaaf om te gebruiken voor model en newborn shoots.

De download link voor Orange and Teal is hier te vinden. 

lightroom

Wil jij je foto's bewerken op een top monitor? Kijk dan eens naar: Foto's bewerken? Investeer in een goede monitor!

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée