Schrijven, schrijven, schrijven

Notitieblok helpt je fotografie te verbeteren

Aimée van Vuuren 182
Natuurlijk is een fotografie studie de makkelijkste manier om meer te leren over de fotografiewereld. Je leert een grote hoeveelheid basiskennis, maar om je meer te verdiepen moet je ook daadwerkelijk doen! Een notitieblok helpt je daarbij, maar hoe?

Het bijhouden van wat je doet in een notitieblok zorgt voor een creatieve mindset. Je kan een visie opstellen en bijhouden hoe je bent gegroeid in de loop van de tijd. Maar waar moet je rekening mee houden wanneer je een notitieblok hanteert?

Let niet op handschrift in het notitieblok

Ook al heb je de neiging om in een nieuw, vers boekje te beginnen mooi te gaan schrijven… doe het niet. Je bent niet aan het schrijven om je schrijfvaardigheden te verbeteren maar je fotografievaardigheden. Je creativiteit moet er uit door middel van snel kunnen schrijven voordat je iets vergeet.

Lees ook: fotografie en de verslaving aan complimenten

Meet je verbetering

Als je niet je verbetering kan bijhouden, weet je ook niet hoe je er voor staat. Als je een doel hebt is het vooral belangrijk om te kijken hoe ver je al bent gekomen, niet hoe lang de weg is die nog te gaan is. Door het opschrijven van hoogtepunten kan je bijhouden hoe ver je al bent gekomen en met een glimlach terugkijken.

Niet alleen schrijven

Je hoeft niet alleen maar te schrijven in het notitieblok. Het maken van schetsen kan ook! Hierdoor kan je een goed idee schetsen van hoe je een bepaalde foto wilt maken. Het proces van de beste foto maken via een schets kan een paar minuten duren maar ook maanden of zelfs jaren.

Veel mensen zijn op zoek naar een mooi notitieblok waar zij , als ze deze hebben aangeschaft, alsnog niks in kunnen/willen schrijven. Je hebt geen mooi schrift nodig om je creativiteit de vrije loop te laten. Het perfecte notitieblok is rommelig, vol en altijd in gebruik. En het helpt jou om een betere fotograaf te worden.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée