Nooit meer naar New York voor dramatisch mooie foto's

Nooit meer naar New York voor de beste exposities

Jeroen van Onselen 301
Waar zouden we zijn zonder het internet? Mail, chat, Google. Ja, GOOGLE! Dankzij de baas van alle zoekmachines hoef je niet meer helemaal naar New York om de dramatisch mooie foto's van LIFE te kunnen bewonderen.

Waar of niet waar? Het Walhalla van de fotografie ligt aan de andere kant van de oceaan. Wat je antwoord ook is, geen fotograaf zal ontkennen dat aan die kant van de plas heel, heel, heel mooie foto's zijn gemaakt in de jaren '50. We hebben het over LIFE.

Het tijdschrift LIFE had in zijn beste dagen een lezerspubliek dat in de miljoenen liep. Hoewel die tijd voorbij is, kunnen we nog steeds de foto's uit die tijd bekijken. Wat nog mooier is, daarvoor hoef je geen ticket te boeken naar de Big Apple, want al die kunstwerken zijn online te bewonderen. Je kunt dat op twee manieren doen.

Manier 1: Google Arts & Culture

Een juweel van een site en een must see voor iedere fotograaf is Google Arts & Culture. De beroemdste musea van de wereld hebben daar hun topstukken geparkeerd, waaronder de legendarische foto's van TIME.

Manier 2: Google en LIFE

De tweede manier is minder fraai vormgegeven, maar levert een schat aan foto's op die zijn weerga niet kent. LIFE's hele archief van 1750 tot nu staat online.

Hoop maar op sneeuw dit weekend

Weerplaza voorspelt voor dit weekend gladheid en zware windstoten. Mooi, want er staan op deze twee sites genoeg om een weekend volledig geïsoleerd thuis door te brengen. Gordijnen dicht, ontbijt laten bezorgen, 's avonds pizza eten en scrollen maar.