Nikon sleept iF Design Awards 2019 in de wacht

Jordi Smit 300
Goed nieuws voor Nikon: het merk heeft de iF Design Awards 2019 gewonnen. Nikon sleepte binnen de eigen productcategorie de prijs in de wacht met de systeemcamera en COOLPIX P1000.

Spiegelloze camerasysteem Nikon

Het spiegelloze camerasysteem van Nikon is gebouwd om een grote objectiefvatting, waardoor gebruikers van het systeem meer licht en baanbrekende niveaus van optische prestaties kunnen vastleggen. Het systeem omvat twee systeemcamera's - de Z 7 en Z 6 - die zijn voorzien van de nieuwe vatting met een grotere diameter, aangevuld met S-Line NIKKOR Z-objectieven.

COOLPIX P1000

De COOLPIX P1000 van Nikon heeft de grootste 125x optische zoom ter wereld. Met een brandpuntsafstandsbereik van 24-3000 mm kunnen gebruikers scherpe foto's en video's vastleggen, ongeacht hoe ver het onderwerp ook weg is. Het lichtsterke f/2.8-8 NIKKOR-objectief en de beeldsensor van 16 MP dragen bij aan een revolutionair systeem dat perfect is voor fotografen van sport, wilde dieren en reizen.

LEES OOK: Introductie Nikon COOLPIX superzooms

iF Design Awards 2019

Dit jaar werden tijdens de iF Design Awards 2019 meer dan 6375 inzendingen uit 52 landen beoordeeld door een panel van 67 gerenommeerde ontwerpspecialisten. Inzendingen werden beoordeeld op innovatie, functionaliteit, esthetiek, verantwoordelijkheid en positionering.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi