Refurbished Apple-producten

Nieuw, tweedehands of er precies tussenin?

Redactie 422
Het vakantiegeld is binnen, maar dat wordt al lang niet meer gebruikt voor de vakantie. Bij veel Nederlanders gaat het spaargeld gedurende het jaar langzaam op aan onvoorziene uitgaven. Het extraatje dat in de zomer wordt uitgekeerd wordt dan ook veelal gebruikt om de spaarrekening aan te vullen of om grote aankopen te doen, zoals Apple producten.

Apple producten zijn, mede door de unieke vormgeving, mateloos populair. Maar ze staan wel bekend als prijzig. Waarschijnlijk is je vakantiegeld dan ook niet genoeg om een nieuwe Mac aan te schaffen. Dan is een goed alternatief: een refurbished Mac. 

Wat is refurbished?

Refurbishen is het professioneel reviseren van eerder gebruikte apparatuur. Een refurbished Mac wordt ontdaan van eventuele aanwezige data, wordt uitgebreid getest, grondig gereinigd en waar nodig voorzien van nieuwe onderdelen om technisch weer volledig in orde te zijn. Refurbished wordt steeds populairder doordat het vele voordelen biedt.

Duurzaamheid

We zijn ons bewust van de grondstoffen die steeds schaarser worden en de afvalberg die tegelijkertijd groeit. Daarom kijken we steeds meer naar effectievere en efficiëntere economische systemen en groeit de aandacht voor een circulaire economie. In zo'n systeem worden alle gebruikte materialen van een product opnieuw ingezet voor het produceren van een nieuw of al bestaand product zonder kwaliteitsverlies. De herbruikbaarheid van producten en grondstoffen kan zo worden gemaximaliseerd en de waarde-vernietiging juist geminimaliseerd. Het concept van refurbished producten past perfect binnen de principes van de circulaire economie.

Prijs, kwaliteit en zekerheid

Behalve milieu en duurzaamheid, zijn ook andere factoren belangrijk in de keuze voor een refurbished Mac. Voorbeelden zijn prijs, kwaliteit en zekerheid. Doordat er mogelijk gebruikssporen zichtbaar zijn, is de prijs van een refurbished Mac beduidend lager. Tegelijkertijd kan een technische kwaliteit worden gegarandeerd doordat het product volledig wordt getest en worden refurbished Macs ook geleverd met garantie. Je krijgt dus de zekerheden van een nieuwe Mac, maar dan voor een lagere prijs. 

Waar moet je op letten?

Om te bepalen bij welke aanbieder je het beste een refurbished Mac kunt kopen, is het belangrijk om te letten op factoren zoals betrouwbaarheid, garantietermijn, retourbeleid, verzendmogelijkheden en natuurlijk het aanbod.

iUsed Store

Een webshop gespecialiseerd in refurbished Macs is iUsed Store. In de webshop is er een filter beschikbaar waarbij met één klik een selectie getoond wordt met modellen die geschikt zijn voor de fotoprofessional. Kies hiervoor bij het filter ‘Mac geschikt voor’ op de optie ‘Professioneel gebruik’. Bij iUsed Store worden alle producten gratis geleverd met 24 maanden garantie. Doordat iUsed Store alleen producten op de webshop toont die per direct beschikbaar zijn, worden alle bestellingen die voor 15:00 uur zijn afgerond dezelfde werkdag nog verzonden. Voor de levering hiervan zijn er vele mogelijkheden, waardoor je zelf kunt kiezen waar en wanneer je het pakket in ontvangst wilt nemen. Ben je niet tevreden met je aankoop? Dan kun je deze binnen 30 dagen kosteloos retourneren. Mocht je onverhoopt te maken krijgen met een defect, dan kun je de reparatie laten uitvoeren bij een servicepunt bij jou in de buurt. Neem eens een kijkje op de website van iUsed.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie