Minimalisme in je foto's

Minimalisme creëren in foto’s

Aimée van Vuuren 234
Minimalisme wordt vandaag de dag steeds populairder. ‘Less is more’ wordt een bekende uitspraak en is in de fotografie wereld ook steeds meer toegepast. Hoe creëer je nou precies zulke minimalistische foto’s?

Compositie technieken voor minimalisme

Bij het maken van minimalistische foto’s is de uitspraak ‘less is more’ echt belangrijk om te onthouden. Het simpel houden betekent niet dat je foto saai wordt. De onderwerpen in je foto moeten een verhaal vertellen maar de kijker moet daarnaast ook ruimte kunnen krijgen voor zijn of haar eigen verbeeldingen.

Je moet van tevoren al rekening houden met hoe je de onderwerpen die je wilt fotograferen als compositie gaat neerzetten. Haast niet met het maken van de foto’s en probeer verschillende dingen uit.

Lees hier ons artikel met prachtige minimalistische foto's vanuit een vliegtuig.

Kleuren

Felle kleuren en kleuren die een groot contrast vormen geven een minimalistisch gevoel aan de foto. Ga niet extreem gooien met felle kleuren, dit kan namelijk weer zorgen voor het gevoel van drukte in je foto’s. Neem het kleurenschema erbij en kies twee of drie kleuren die goed contrasteren met elkaar en experimenteer.

Lees ook ons artikel over het verbeteren van je compositie.

Lijnen en patronen

Een belangrijk iets voor creëren van minimalisme in je foto’s is het gebruik van lijnen en patronen. Normaal gesproken zorgt het gebruik hiervan voor drukte. Probeer het gebruik van lijnen en patronen zo simpel mogelijk te houden.

Minimalisme is eigenlijk het creëren van simpele, schone en rustige foto’s. Met het in het achterhoofd houden van deze bovenstaande tips wordt het maken van minimalistische foto’s een stuk makkelijker.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée