Laurent Kronental en het vergeten Parijs

Laurent Kronental en het vergeten Parijs

Redactie 713
Parijs staat onder andere bekend om zijn mooie klassieke architectuur. De Arc du Triomphe, het Louvre en natuurlijk de Eiffeltoren zijn bij iedereen wel bekend. Wat veel mensen niet weten is dat er in de jaren 50 postmoderne woningcomplexen zijn gebouwd die door veel mensen als vreselijk worden beschouwd. Laurent Kronental zette deze gebouwen en zijn bewoners op de foto.

Mede door het oordeel van Hughes kregen de gebouwen een stigma, waardoor criminaliteit snel steeg. Tot op de dag van vandaag worden de gebouwen, en de inwoners, gemarginaliseerd. Het was voor Kronental niet makkelijk om toegang te krijgen tot veel van de complexen. Hij moest eerst een persoonlijke band opbouwen met de bewoners en ze overtuigen om deel te nemen aan het project.

Om de fotoserie te maken verkende hij maandenlang de complexen zonder camera om speciale hoeken en ongebruikelijke perspectieven te vinden. Ook het licht was erg belangrijk, dus veel van deze verkenningstochten vonden plaats rond de dageraad. Uiteindelijk zijn ook veel van de uiteindelijke foto’s vroeg in de ochtend genomen.Laurent KronentalLaurent KronentalLaurent KronentalLaurent KronentalLaurent KronentalLaurent KronentalLaurent KronentalLees ook: Oude foto’s in de tegenwoordige tijd.

Laurent Kronental

Kronental is een Franse fotograaf die enige jaren geleden rondliep in Courbevoie, één van de complexen net buiten Parijs. Hij raakte geïnspireerd door de stijl van de gebouwen en raakte vastbesloten om ook andere complexen te ontdekken en fotograferen.

Voor meer informatie over Laurent Kronental kun je kijken op zijn website.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie