Koningsdag in Amersfoort, waar fotografeer je de Koninklijke familie het best?

Christel de Wolff 177
Morgen brengt de Koninklijke familie een bezoekje aan Amersfoort. Het belooft een geweldig feest te worden met alle drukte van dien. Wil jij een kiekje maken van de Koning en Koningin? Zoek dan van te voren uit waar je gaat staan en wees goed voorbereid.

Praktische informatie Koningsdag

Het programma duurt op Koningsdag van 11:00 tot 13:00. Wees op tijd, je zal niet de enige zijn die op dit spektakel af komt.

Om zeker te zijn van de mooiste plaatjes leer je natuurlijk eerst de route uit je hoofd. De route die de feestelijke stoet zal doorlopen in Amersfoort is al bekend. Hij is een kilometer lang en start aan de Stadsring in het zuiden van Amersfoort en zal over de Kleine Haag, de Zuidersingel, Krankeledenstraat, Westsingel, het Stadhuisplein en het Plantsoen-West waar het zal stoppen net achter het spoor.

  • Gestart wordt er bij het voormalige klooster de Mariënhof. Dit pand is ruim 500 jaar oud en een populaire evenementen- en trouwlocatie dankzij de sfeervolle zalen en sprookjesachtige tuin. Gegarandeerd mooie foto's dus!
  • Ook mooi, de Onze Lieve Vrouwetoren, hét symbool van Amersfoort. De toren is ruim 98 meter en één van de hoogste laatmiddeleeuwse torens. De Amersfoorters noemen de toren ook wel Lange Jan.
  • Natuurlijk passeert de Koninklijke familie ook de Koppelpoort, een van de weinige Nederlandse poorten die in gebruik is als land- én waterpoort. Het monument is al uit 1400 en was toen nog onderdeel van de stadsmuur.
  • In Amersfoort vind je niet alleen oude gebouwen. Juist de moderne architectuur van het Eemhuis trekt veel belangstellenden. Hier vind je dan ook bijzondere plaatjes.

Nog meer te doen in Amersfoort

Naast het bezoek van de Koninklijke familie is er nog veel meer te doen in de stad. Op Koningsnacht is er een daverend feest op het Eemplein, er is een foute party op de Hof, en ook op zaterdagmiddag gaat Amersfoort nog lekker door met feesten. Ook op andere plekken in de stad én in de regio is er van alles te doen en te beleven.

Meer informatie over Koningsdag in Amersfoort vind je op deze website.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel