Kom in meivakantie naar de Kunsthal

Jordi Smit 189
Het voorjaarszonnetje breekt door en de vogeltjes beginnen te fluiten: het is voorjaarsvakantie! Een perfect moment om er even tussenuit te gaan en je te laten inspireren in de Kunsthal.

Fascinerende wereld van sciencefiction

De Kunsthal laat je in de meivakantie volop inspireren. Stap in de fascinerende wereld van sciencefiction, maak je eigen Picasso kunstwerk in de ‘Picasso Studio’ en ontwerp je robot in het KunsthalLAB. De Kunsthal is in de meivakantie extra geopend op maandag 22 april (tweede paasdag) vanaf 11.00 uur en maandag 29 april vanaf 10.00 uur. Op Zaterdag 27 april (Koningsdag) is de Kunsthal gesloten.

Datum: 20 april t/m 5 mei

Overheerlijke paasbrunch

Maar er is meer. Op beide paasdagen tussen 11.00 tot 15.00 uur geniet je in het Kunsthalcafé van een overheerlijke Paasbrunch. Je hebt eveneens de mogelijkheid je brunch te combineren met een bezoek aan de tentoonstelling 'Science Fiction: A Journey into the Unknown' mét het dino-ei uit Jurassic Park!

Datum: Zondag 21 en maandag 22 april

Tomáš Libertíny: ‘Eternity’

Vanaf dinsdag 7 mei krijgen de bijenvolken die sinds najaar 2014 het dak van de Kunsthal bewonen, een extra bijzondere taak. Zij gaan meewerken aan het nieuwste kunstwerk van Tomáš Libertíny: ‘Eternity’. Met behulp van de bijenkoningin lokt de kunstenaar het bijenvolk in een door hem vervaardigd geraamte en laat de circa 40.000 bijen vervolgens hun gang gaan.

Datum: 7 mei t/m 31 mei

Meimaand bijmaand

In mei staat de Kunsthal in het teken van de bij! In samenwerking met Odin worden er activiteiten georganiseerd, waaronder een bezoek met een imker aan de bijen op het Kunsthal dak. Er wonen twee bijenvolken op het dak van de Kunsthal om voor de bestuiving van de omringende flora in het Museumpark te zorgen.

Datum: Elke zondag in mei

Oproep Summerschool 2019

De All you can Art Summerschool is terug van 23 juli t/m 25 augustus 2019! Ken jij een creatieveling met ambitie of ben je zelf creatief, eigenzinnig en op zoek naar een artistieke uitdaging in de zomer? Meld je dan aan!

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi