Kinderen met Syndroom van Down gefotografeerd als Disney-personages

Zsarisse Knol 444
Elk kind verdient de kans om als een prinses te kleden of om een cowboy te spelen. Dat vindt fotografe Nicole Louise Perkins ook en daarom startte ze ‘Down With Disney’, een fotoserie over kinderen met Syndroom van Down.

Down Right Beautiful

Nicole Louise Perkins is werkzaam als een docent in een school voor speciale kinderen. Ze heeft eerder in 2018 een fotoserie gemaakt met de naam ‘Down Right Beautiful’ waarbij ze kinderen van alle leeftijden met het Syndroom van Down in de spotlight zette. Daarbij werden de verhalen van ouders toegevoegd waarin ze vertellen hoe het is om een kind te hebben met Down. De serie was een enorm succes. Mede daardoor besloot ze verder te gaan met haar onderwerp. De serie ‘Down With Disney’ is gecreëerd samen met kinderen en baby’s verkleed als Disney-personages.

Volgens Nicole heeft Disney iets magisch en zelf is ze een enorme fan van Disney, dus dacht ze dat het wel een leuk idee kon zijn. De kinderen die oud genoeg waren om alles te snappen, hielden van hun kostuums en de wat jongere kinderen zagen er absoluut schattig uit. Ze poseerden allemaal als pro’s met de hulp van hun ouders die ze vanuit achter de camera aan het lachen maakten.

LEES OOK: Broer met syndroom van down reageert op bruid

Kinderen met het Syndroom van Down zijn niet anders 

De shoot die Nicole op haar Facebookpagina heeft geplaatst, is al meer dan 40.000 keer gedeeld. Met haar fotoserie wil ze laten zien aan toekomstige ouders van een kind met syndroom van Down, dat mensen met het Syndroom van Down zoveel meer zijn dan wat je op internet leest of van de dokter te horen krijgt.

Nicole hoopt met dit project te laten zien dat mensen met het Syndroom van Down niet eng zijn en dat de mensen met een beperking niet minder leven dan de rest. Volgens de abortuspercentage in het Verenig Koninkrijk voor families die te horen krijgen dat hun kind het syndroom van Down zullen krijgen 90%. Nicole vertelt dat het zeer doet om dat te horen, omdat ze vaak rond kinderen is met die beperking en dat zij haar leven zo veel beter maken.

Meer foto’s zien? Bekijk het op haar Facebook pagina of op haar Instagram.