Een waanzinnige bloedmaan-timelaps in 8K én 360°!

Kijken: 8K timelapse van bloedmaan én noorderlicht

Redactie 1174
Aanstaande vrijdag is de langste maansverduistering van deze eeuw te zien en kleurt de maan bovendien bloedrood. Op 31 januari van dit jaar was er ook een 'superbloedmaan' te zien. Fotograaf William Briscoe maakte een timelapse in Alaska om de maan tegelijkertijd met het noorderlicht te filmen. En ook nog eens in 8K en als 360°-movie. Heb jij al zin om vrijdag klaar te staan met je camera?

Lees ook: Fotografeer de maansverduistering van aanstaande vrijdag

"Als de diva die ze is kon ik de maan niet alle aandacht geven die nacht", schrijft Briscoe op zijn facebookpagina. Hij maakte de timelaps in Fairbanks, Alaska. Volgens DPreview wou Briscoe in de eerste instantie een 360° timelapse maken met zijn speciale camera-setup (bestaande uit meerdere spiegelreflexcamera's), wat al een uitdaging op zich was. De temperatuur hielp daar niet bij met -35°C.

Samensmelting van twee opnames

De video is eigenlijk een samensmelting van twee soorten opnames. Met zijn 360°-opstelling kon hij de belichting instellen op het noorderlicht, en met een andere camera met telelens kon hij de timelapse van de maan vastleggen. Later zijn de twee opnames bij elkaar gevoegd.

Kijk en geniet! Let wel op dat als je in 8K-wilt kijken je een snelle internetverbinding nodig hebt en stevige computer.

Heb jij al zin om op pad te gaan met jouw camera? We zien je resultaten graag tegemoet in onze lezersgallery

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie