Ervaar de Electronic View Finder

Kijk in dit filmpje mee op de Electronic Viewfinder van de Sony A7RIII

Jasper Bol 379
De spiegelloze camera is bezig aan een opmars. Zo liet Canon topman Fujio Mitaraial twee weken geleden al weten uit te zijn op het vergroten van het marktaandeel van Canon op de markt voor systeemcamera's. Bovendien zijn ze bij verschillende merken bezig met de ontwikkeling van fullframe uitvoeringen van de systeemcamera's.

Van dichtbij

Als fotograaf met een spiegelreflexcamera ben je wellicht benieuwd naar hoe het is om enkel met een Electronic View Finder (EVF) te fotograferen. Zeker nu de fullframe uitvoeringen steeds dichterbij komen. Een video van Manny Ortiz biedt uitkomst. In het filmpje volgen we de fotograaf tijdens een fotoshoot en zien we wat hij tijdens die shoot op de EVF van zijn Sony A7R III zag.


Het grote voordeel van de EVF van deze systeemcamera’s: je kan als fotograaf altijd de precieze belichting van de foto zien voordat je de foto gemaakt hebt. Bovendien is scherpstellen een stuk eenvoudiger omdat je via de EVF precies kunt aanwijzen waar je wilt dat de foto op zijn scherpst is. Bovendien laat Ortiz zien hoe je gemakkelijk kunt switchen tussen twee focuspunten.


Kijk voor alle tips van Manny Ortiz en het gebruiksgemak van spiegelloze camera’s onderstaande video.

afbeelding van Jasper Bol
Door: Jasper Bol

Jasper Bol | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jasper