6-jarige nu al actief aan het fotograferen

Jongste fan DIGIFOTO

Eefke Burg 481
Dat passie voor fotograferen al op een jonge leeftijd begint, bewijst ook de 9-jarige Isabella Tahmassian. De jonge fotografe maakte de onderstaande foto van een berg in Oostenrijk.

De jonge fotografe vertelt: 'Ik ben bijna tien jaar en ik heb vier jaar geleden (toen ik zes was) deze foto gemaakt met mijn camera, de Nikon D60. We waren in de ochtend vroeg hoog in de bergen gaan wandelen. Ik vond de wolken heel mooi staan bij de bergen en wilde het vastleggen.'

Nikon D60, AF-S NIKKOR 18-55mm, ISO 100, f/8, 1/250 sec, 50 mm

De foto geeft een mooi beeld van de Oostenrijkse bergen in de ochtend. De fotografe was erg trots op haar beeld en wilde dit graag met de lezers en de redactie van DIGIFOTO delen. We zijn onder de indruk dat ze op zo'n jonge leeftijd al zo intensief bezig is met fotografie.

Tips van de redactie van DIGIFOTO

Om haar te helpen nog beter te kunnen fotograferen heeft de redactie van DIGIFOTO een aantal tips voor haar op een rijtje gezet:

Christel de Wolff, redactielid van DIGIFOTO zegt hierover: 'Je hebt een hele mooie compositie gekozen Isabella. Omdat de foto op een grauwe dag gemaakt is, kun je op zoek gaan naar manieren waarop je de foto meer kunt laten knallen. In dit geval denk ik dat je met een lichte contrastcorrectie al een heel eind zou komen. Op die manier scheidt je de wolken van de bergen op de achtergrond. Ik wens je veel plezier en succes met fotograferen.'

Redactielid Siem van Woerkom: 'Wat een gave foto, Isabella! En wat leuk dat je op zo'n jonge leeftijd al met fotografie bezig bent. Wat misschien leuk is om mee te experimenteren is om je foto in Photoshop wat meer contrast te geven, zodat zwart iets zwarter word, en wit iets witter. Dit kan je gewoon gratis doen op je mobiele telefoon en geeft je wat meer creativiteit :). Blijf zo bezig!'

'Je zoekt al op een hele mooie manieren contrasten in je onderwerpen in het beeld: van de lichtheid van de wolken tot de donkere bergen op de achtergrond. Om nog wat meer verschillende dingen in je beeld te laten zien kan je overwegen om in een dergelijk geval je camera nog iets naar beneden te richten. Op deze manier zie je nog meer van de vallei en heb je minder lege ruimte in de bovenkant van je beeld,' aldus redactielid Eefke Burg.

We hopen in de toekomst nog veel van Isabella te horen!

* Publicatie is in overleg met ouders gebeurd. 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke