Joe Capra maakt een 12K timelapse van Los Angeles

Joe Capra maakt een 12K timelapse van Los Angeles

Redactie 833
Timelapsevideo's in 4K zijn tegenwoordig niet meer heel erg bijzonder. Hoewel er af en toe prachtige video's tussen zitten, is 4K meer regel dan uitzondering geworden. Hoewel we af en toe al een glimps krijgen van de toekomst door de verdwaalde 8K video, gaat deze timelapse van Joe Capra. wel heel ver.

Joe Capra is een Amerikaanse fotograaf uit Los Angeles en slaat met zijn meest recente video een volledige generatie in beeldkwaliteit over. Zijn video genaamd 'Phased L.A' is gemaakt met een 100 megapixel camera en resulteert in een beeld met drie keer de resolutie als die van een 'normale' 4K video.

Lees ook: De ins and outs van time-lapse video's

Geen 12K monitor nodig

Hoewel de video in 12K is geschoten, betekent dit niet dat je er alleen echt van kan genieten met een 12K monitor. Monitoren die deze resolutie soepel weergeven bestaan zelfs nog niet eens. Gelukkig is dat ook helemaal niet nodig. Capra heeft de video zodanig in elkaar gezet dat iedereen het volledige effect van de 100 megapixelcamera's kan aanschouwen. Zo zoomt hij regelmatig in op een deel van de volledige video waardoor details zichtbaar worden die anders heel moeilijk te ontdekken zijn.

Voor meer informatie over Joe Capra kun je kijken op zijn website.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie