'JocheM'

JocheM, fotoboek over Jochem Myjer door Anne Reitsma

Christel de Wolff 1623
Fotografe Anne Reitsma fotografeerde de mooie en moeilijke momenten van de Nederlandse cabaretier Jochem Myjer. Vijf jaar lang volgde ze hem in privé en zakelijke setting. Haar foto's zijn nu gebundeld in fotoboek JocheM.

Fotografe Anne Reitsma werkt veel in de culturele wereld. Dit verschilt van documentaires en projecten tot stadsfotografie in Delft en diverse grote evenementen. Ze verbindt zich me degene die ze fotografeert en kijkt verder dan de buitenkant. Ze werkt in langlopende projecten, JocheM is daar een goed voorbeeld van. 

JocheM 

Voor het fotoboek JocheM portretteert Anne Reitsma de mens achter de artiest zoals maar weinig mensen hem kennen. Anne kreeg daartoe alle ruimte, zowel voor als achter de schermen. Haar aanwezigheid was als vanzelfsprekend, ze zat in de coulissen of in de kleedkamer en tijdens de voorstelling klom ze in de lichtbruggen. Niets zette ze in scene, Jochems gedrevenheid, discipline, plezier maar ook de tranen zijn echt. Het boek Jochem laat deze facetten van dichtbij zien.

Zelf zegt Jochem Myjer over het fotoboek: ''Het boek is rauw. Het is confronterend. Het is echt. Naakt. En Anne heeft dat beeld helemaal compleet. Van try-outs tot première, van geluk tot verdriet, tot privé en zakelijk. Ik ben zo trots op de vrouw die zichzelf onzichtbaar kan maken. Ik ben zo trots dat ik de eerste was.'

Het boek JocheM door Anne Reitsma wordt uitgegeven door Uitgeverij Leopold en is te koop voor een adviesprijs van € 29,99 Meer werk van Anne Reitsma vind je op haar website.

 


 

afbeelding van Christel de Wolff

Christelde Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel