Je huis verkopen? Zo maak je goede foto's

Je huis verkopen? Zo maak je goede foto's

Renzo Gerritsen 312
Als je van plan bent om je huis te verkopen kan je het natuurlijk net zo goed zelf fotograferen. In deze blog lees je waar je op moet letten tijdens het fotograferen van je interieur.

Als je online naar huizen gaat kijken dan word je vaak meteen meegenomen door een bepaalde foto. Een foto waar je je tot aangetrokken voelt en daardoor verder gaat lezen of waardoor je meer van het huis wil zien. Dat is de kracht van een goede interieur foto, het laten zien van de juiste hoek, het juiste licht, de juiste sfeer, zodat ze de potentiële klant ertoe kunnen bewegen een afspraak te maken met de makelaar. Maar niet alleen de foto's zorgen ervoor dat het huis verkoop.t Daarvoor zijn nog andere stappen nodig.

1. Less is more

Verwijder alles uit je interieur waar de potentiele koper niets aan heeft. Je haalt veel decoratie weg en persoonlijke spullen. De koper moet alleen het interieur kunnen zien, met hier en daar natuurlijk wel wat decoratie, maar zich wel kunnen afvragen hoe hij of zij het zelf in kunnen richten. Laat de potentiele koper tot de verbeelding spreken.

2. Haal de vloerkleden weg

Het weghalen van alle vloedkleden zorgt ervoor dat de ruimte ruimer gaat lijken in een foto. Een kleine moeite, een groot resultaat.

3. Let op de meubels

Zelf zal je het misschien niet door hebben, maar als je door de camera gaat kijken gaat het opvallen. Meubels die een doorgang of uitzicht blokkeren of die te groot zijn voor een ruimte, dat is onde. Kijk dus even opnieuw naar hoe je meubels staan opgesteld of vervang meubels eventueel wanneer nodig. Het zal een verschil gaan maken.

Interieur fotografie

4. Laat geen lege kamers zien

Het klinkt tegenstrijdig, maar het laten zien van een lege kamer laat het lijken alsof de kamer kleiner is dan de kamer echt is. Je hebt namelijk geen referentiepunten zoals een bed, want zelf weet je natuurlijk wel hoe groot een bed ongeveer is en kan je een inschatting maken van de grootte van de kamer.

5. Laat het licht schijnen!

Een lichte foto trekt meer mensen aan dan een te donkere foto. Doe de gordijnen dus open en doe de lampen aan. Je creëert meer licht en meer sfeer.

6. Maak je bed op!

Het zit hem in de details. Zorg dat alles spik en span is voordat je de foto's gaat of laat maken, want dit kan het verschil maken. 

Dit waren 6 kleine tips die de verkoop van jouw huis een boost kunnen geven. 

Lees meer: Ervaring opdoen met interieurfotografie in eigen huis

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen |

Professioneel fotograaf en redacteur.

Bekijk alle artikelen van Renzo