Je eerste betaalde opdracht! Hoe kom je eraan?

Amy Schutte 867
Je hebt het helemaal onder de knie, de fotografie. En het rijmen ook, maar dat bewaren we nog even tot december. Je kent je camera goed, weet wanneer je welke instellingen kiest en je foto’s zijn enorm in kwaliteit gegroeid.

Kortom, je bent klaar voor je eerste, betaalde opdracht! Maar, hoe kom je daar aan?

Dat is een vraag die Sheldon Evans vaak werd gesteld, dus hij maakte deze video als antwoord.

Social media

Sheldon adviseert het gebruik van social media. Hij gebruikte zelf Facebook om te adverteren en de resultaten zijn goed. Hij raadt aan om je zichtbaarheid te vergroten, door een Facebook en Instagram profiel aan te maken die volledig gericht is op je fotografie.

Kwaliteit

Zorg dat alle foto’s die je plaatst, goed zijn. Matige foto’s met een sentimentele waarde horen niet op deze pagina’s thuis. Je pagina functioneert als een portfolio, dus denk er goed over na. Kleine foutjes waar jij misschien wel doorheen kunt kijken, kunnen niet in foto's waarin jij je kwaliteiten tentoonstelt. Kies dus alleen je allerbeste werk.

Eén stijl

Zorg ook dat ze in één stijl zijn, natuurlijk de stijl en het genre dat je aanbiedt. Jouw stijl. Zorg dat je van tevoren hebt bedacht wat voor fotografie je aanbiedt, schieten met losse flodders werkt over het algemeen minder goed. Bovendien weet je op wie je je moet richten.

Haal ze binnen

Sheldon adviseert om de eerste mensen die reageren op je post een korting aan te bieden. Slim!

afbeelding van Amy Schutte
Door: AmySchutte

AmySchutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanAmy