Is goedkoop apparatuur wel echt goedkoop?

Is goedkoop apparatuur wel echt goedkoop?

Fokelien Broekstra 860
Veel mensen die net beginnen met fotograferen kopen eerst het wat goedkopere apparatuur om te kijken of het wat voor ze is. Maar wist jij dat iets goedkopers op langere termijn een duurkoop kan zijn?

Goedkoop koop is duurkoop?

Het hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn, maar het is wel handig om rekening mee te houden. Een goedkope lens, flitser, statief of reserve batterij kan op ten duur toch een duurkoop worden. Een reservebatterij kan sneller leeglopen dan een hoogwaardige Nikon batterij. Een goedkoop statief kan spontaan in elkaar zakken en met flitsers kan ook genoeg mis zijn. Batterijen die snel leeg zijn, flitsers die niet goed communiceren of die continue in storing liggen. Dit soort dingen kun je voorkomen door toch iets duurder materiaal aan te schaffen.

Budget

Het is logisch dat iedereen een budget heeft. Niet iedereen kan duizenden euro’s uitgeven om een stel flitsers te kopen. Maar in plaats van vier flitsers in een set, kun je ook voor één wat duurdere flitser gaan. Het is dus overwegen waar jij je budget aan uit geeft. Lees je daarom goed in: Wat wil ik met mijn apparatuur gaan doen? Hoeveel risico loop ik dat het spul toch niet werkt? En wat is het uiteindelijke budget?

 

Video

Een fotograaf van SLR Lounge bespreekt dit onderwerp in een video. Hij laat een aantal nadelen van goedkoper materiaal zien en gaat dieper in op het onderwerp.
 

afbeelding van Fokelien Broekstra

Fokelien Broekstra | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fokelien