Aankondiging Sony APS-C-camera's

Introductie Sony A6600 en A6100 en APS-C-objectieven

Christel de Wolff 424
Sony lanceert twee nieuwe APS-C-camera's in de Alpha-lijn en tevens twee nieuwe objectieven.

Sony Alpha 6600

De Sony Alpha 6600 heeft een ISO-bereik van 100-32000 (uitbreidbaar tot 102400), is vrijwel geruisloos en produceert foto's van hoge kwaliteit, zelfs bij weinig licht. Voor meer beeldkwaliteit is het beeldverwerkingsalgoritme van de full frame camera's van Sony geïntegreerd. Dit biedt ruisonderdrukking zonder beperkingen in resolutie en met behoud van textuurweergave en draagt bij aan een mooie weergave van objecttexturen en schaduwdetails.

4K-opnamen

De Sony Alpha 6600 is zeer geschikt als videocamera en biedt 4K-video-opnamen. De Sony Alpha 6600 ondersteunt een rechtstreekse HDR-workflow, waardoor HDR (HLG)-compatibele tv's levensechte 4K HDR-beelden kunnen afspelen. Tevens is het HLG-beeldprofiel (Hybrid Log-Gamma) geïntegreerd en zijn zowel S-Log2 en S-Log3 beschikbaar voor meer kleurgradatie. Bekijk de aankondigingsvideo voor de Sony Alpha 6600 hieronder. 

 

De Sony Alpha 6600 is tevens voorzien van de technologieën van de full frame camera's van Sony zoals:

  • Sony's innovatieve systeem voor optische beeldstabilisatie over vijf assen resulteert in een sluitertijdvoordeel van 5 stops
  • Een sterke magnesium legering die stof- en vochtbestendig is
  • Geïntegreerde hoofdtelefoonaansluiting voor het terugluisteren van de opnamen in hoge kwaliteit
  • Een Sony Z batterij met een lange batterijlevensduur — voor het eerst in een APS-C-camera. De camera kan ca. 720 foto's maken met gebruik van de zoeker, en ca. 810 foto's met gebruik van het lcd-scherm
  • Realtime Eye-autofocus voor het maken van video's. Met deze functie worden de ogen van een objecten automatisch, zeer precies en betrouwbaar gevolgd. De gebruiker kan zich volledig concentreren op de productie in plaats van de scherpstelling. De Touch Tracking-functie schakelt automatisch de Eye-autofocus in wanneer een menselijk object wordt geselecteerd op het scherm

Sony Alpha 6100

De Sony Alpha 6600 en Alpha 6100 hebben razendsnelle autofocustijden van 0,02 seconden. Ook beschikken beide camera's over 425 contrast-AF-punten en contractdetectie autofocus die 84% van het beeld dekken. Beide compacte en lichtgewicht camera's zijn uitgerust met de geavanceerde nieuwste technologieën van Sony zoals Realtime Eye autofocus gebaseerd op AI. De camera's beschikken over een 24,2 MP Exmor CMOS-beeldsensor, de niwueste BIONZ X-processor en front-end LSI. De Sony Alpha 6100 is het nieuwste instapmodel op gebied van Sony's APS-C-camera's en komt grotendeels overeen met het nieuwe vlaggenschip, minus de in body image stabilisation en de geavanceerde videomogelijkheden.

Aankondiging Sony APS-C-objectieven

Sony kondigde ook twee nieuwe APS-C-objectieven aan in het G-serie E-mount assortiment. Allereerst een 16-55mm f/2.8 standaardzoom objectief. Deze biedt de G Lens-beeldkwaliteit en is de ideale keuze voor professionals en enthousiaste fotografen die landschappen, portretten en dagelijkse snapshots willen vastleggen. Tevens introduceert Sony de E 70-350mm f/4.5-6.3 G OSS Super-Telephoto. Dit objectief biedt de uitstekende G Lens-beeldkwaliteit in het volledige frame tot een maximum van 350mm. het beschikt over ingebouwde optische beeldstabilisatie voor nog meer stabiliteit en gebruiksgemak. De supertelezoom is ideaal voor landschaps- en natuurfotografen.

Prijzen en beschikbaarheid Alpha-camera's en objectieven

De nieuwe Sony Alpha 6600 is vanaf half oktober 2019 beschikbaar in de Benelux voor € 1.600. De Alpha 6100 heeft een adviesprijs van € 900. De Sony E 16-55 mm f/2.8 G standaard zoom zal verkrijgbaar zijn voor € 1.300 en de Sony E 70-350mm f/4.5-6.3 G OSS supertelezoom voor een adviesprijs € 900.

Info: www.sony.nl

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel