App waarschuwt wanneer je opnames maakt van stories

Instagram test nieuwe functie

Tieme Snijders 478
Instagram test een nieuwe functie die Snapchat-gebruikers al langer kennen. Gebruikers van Instagram die deelnemen aan de test krijgen een waarschuwing te zien wanneer zij een screenshot maken van een story of deze opnemen. De waarschuwing laat degene die de screenshot maakt weten dat wanneer ze dat weer doen, de maker van de story dit kan zien.

Deelenemers aan de test kunnen van iedereen zien wie er opnames hebben gemaakt van een story, door de lijst van 'storyviewers' te bekijken of door op het shutter-symbool naast de gebruikersnaam te klikken.

Geen specifieke melding

Om duidelijk te zijn, de maker van de story krijgt geen specifieke melding te zien, het is enkel te zien in de lijst met storyviewers. Enkel gebruikers die een eerste keer een opname van een story maken worden gewaarschuwd met een melding.

Wat Instagram precies van plan is met de functie, is niet duidelijk. Volgens Techcrunch is het goed mogelijk dat Instagram test wat voor effect dergelijke meldingen hebben op de engagement van gebruikers. Of en wanneer de functie uitgerold wordt, is dan ook nog niet bekend.