Instagram: Let op het tijdstip waarop je foto’s publiceert

Instagram: Let op het tijdstip waarop je foto’s publiceert

Redactie 1024
Op Instagram kun jij jouw mooiste foto’s met de wereld delen. Maar let ook op het tijdstip waarop je de foto’s publiceert, dit kan invloed hebben op het bereik!

Stel je voor: je hebt een prachtige landschapsfoto gemaakt. Enthousiast deel je deze direct op Instagram, voorzien van een mooie tekst en een aantal rake hashtags. Wanneer je een paar uur verder bent, zie je dat de stroom aan commentaar en likes niet echt wil vlotten. Hoe kan dit?

Vaak upload je foto’s in je enthousiasme direct of zo snel mogelijk omdat je trots bent op jouw werk. Maar het tijdstip waarop je foto’s op je profiel plaatst, is cruciaal. Waarschijnlijk krijg je een stuk minder views of reacties wanneer je het op een ongelukkig tijdstip online deelt.

Kies zorgvuldig

Het kiezen van het juiste tijdstip is lastig om zelf te bepalen. Regelmatig wordt onderzoek gedaan naar tijdstippen die goed aanslaan op basis van programma’s waarmee je Instagram-foto’s in kunt plannen en waarmee je informatie krijgt over het bereik van jouw posts.

Zorg dat je goed nadenkt over het moment waarop je jouw kiekje plaatst. Zo wil je bijvoorbeeld liever niet dat jouw foto verloren raakt in de menigte. Voorkom daarom dat je op populaire tijdstippen actief bent. In de avonduren worden meer foto’s geüpload, waardoor je minder kans krijgt om op te vallen. Een beter tijdstip zou in de ochtend tussen 06:00- 12:00 uur zijn. Uit Amerikaans onderzoek wordt geconcludeerd dat op weekdagen je het beste tussen 18:00 en 19:30 uur foto’s kunt plaatsen en om 11:00 uur in het weekend.

Het kiezen van het juiste tijdstip is ook afhankelijk van je publiek. Wanneer je bijvoorbeeld vooral internationale gebruikers wil benaderen, bijvoorbeeld uit Amerika, dan moet je rekening houden met het tijdsverschil en kijken wanneer de gebruikers in een specifiek land of werelddeel actief zijn. Voorkom bijvoorbeeld dat jouw foto om drie uur in de nacht op Instagram bij hen voorbij komt.

Het goede tijdstip is echter geen garantie voor duizenden reacties of likes. Ook het soort foto, het onderschrift, de hashtags en locatie spelen mee. Het is erg lastig om precies te doorgronden hoe je gegarandeerd een groter bereik krijgt, maar er zijn wel vel manieren die je uit kunt testen. 

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie