De tofste exposities en workshops op een rij

Inspiratie opdoen? Hier vind je de tofste foto-evenementen op rij!

Geert van der Klugt 277
Er is op fotogebied genoeg te doen. We hebben een aantal van de leukste evenementen op een rij gezet: van exposities tot workshops.

Macrofotografie De Elzen


Datum: 2 mei 2018 – 10:00 tot 15:00
Locatie: Dordrecht
Info: www.Kamera-express.nl
Kosten: € 85,-

 Aan de rand van de stad Dordrecht ligt dit rond 1990 aangelegde bos, dat wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Het bos is bedoeld als recreatiegebied voor Dordtenaren, maar ook als productiebos. Tijdens het voorjaar en zomer vind je vele insecten, bloemen en planten in dit gebied. Tijdens onze workshop wandelen we door dit gebied met sloten, riet en bos om op een ontspannen wijze alle facetten van macrofotografie uit te proberen.

Onder de deskundige leiding van Rob van Kralingen maakt je kennis met alle verschillende facetten van de macrofotografie. We leren handig gebruik te maken van hulpstukken om onze onderwerpen mooi in beeld te brengen. Verschillende technische onderdelen waarin we ons gaan verdiepen zijn onder andere dichtbij focussen, functionele onscherpte en scherptediepte

Landschapsfotografie


Datum: 5 mei 2018
Locatie CameraLand Alkmaar
Info: cameraland.nl
Kosten: Gratis

Tijdens deze Open School vertelt Ed Dorrestein alles over landschapsfotografie. Hij gaat hierbij in op de juiste techniek, materiaal, compositie en timing. Tijdens deze informatieve les krijg je volop inspiratie om nieuwe dingen te proberen en nog beter landschapsfoto's te maken.
Van gewoon mooi naar magisch mooi! Let op Gratis maar beperkt aantal deelnemers.


Fotofestival aan de Maas


Datum: 10 tot en met 13 mei 2018
Locatie: Nederlands Fotomuseum Rotterdam
Info: nederlandsfotomuseum.nl

Het Fotofestival aan de Maas brengt van 10 tot 13 mei 2018 de beste Nederlandse amateurfotografen samen in een expositie in het Nederlands Fotomuseum. Drie maanden lang konden vrijetijdsfotografen hun beste fotoseries inzenden om mee te dingen naar een plekje op de hoofdexpositie van het festival in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. Op het naburige Deliplein wordt een festivalterrein ingericht met tal van kleinere exposities die zijn ondergebracht in opslagcontainers. De containers zijn beschikbaar gesteld aan diverse instanties en verenigingen die zich met amateurfotografie bezighouden.

Het festivalterrein is gratis toegankelijk. Voor het Nederlands Fotomuseum gelden reguliere tarieven en kortingen.

 

Scheveningse en Spakenburgse Diva's


Datum: 17 maart 2018 tot en met 18 mei 2018 
Locatie: Muzee Scheveningen
Info: www.muzeescheveningen.nl

In 2000 namen drie vrouwen in klederdracht uit Spakenburg de uitnodiging aan van Het Wilde Oog (Hans Lemmerman en Inge van Run) om de wereld van de kunst te betreden.

Corrie, Hendrikje en Wijmpje Koelewijn laten met hun dracht zien dat ze in een traditie staan en ze hebben de moed gehad om zich open te stellen voor (hedendaagse) kunst. Drie Scheveningse vrouwen (Annie, Corrie en Tini) zijn voor Feest aan Zee ook op fotoavontuur gegaan. Als decor niet langer een haven of haringkar maar kunst: Gemeentemuseum, Beelden aan Zee, Voorlinden en Hemels Gewelf in Kijkduin.

 

Workshop Lightroom Expert


Datum: Zaterdag 19 mei 2018
Locatie: Kamera Express Superstore Leeuwarden
Info: kamera-express.nl
Prijs: € 129,-

Als vervolg op de basis cursus Lightroom waar we ons voornamelijk hebben gericht op de bibliotheek module binnen Lightroom, duiken we in de gevorderde Lightroom cursus dieper in de ontwikkel module van Lightroom. We kijken naar alle mogelijkheden voor het selectief werken met Lightroom o.a. het grijs verloop filter, radiaal filter en het penseel. Ook behandelen we diverse gratis plug-ins die perfect werken met Lightroom om nog verder te gaan in de creatieve uitwerking van uw foto’s. Als laatste maken we ook een uitstap naar de grote broer van Lightroom; Photoshop. We laten zien aan de hand van praktijk voorbeelden dat een gecombineerde workflow tussen deze twee programma’s perfect kan werken.


Expo 'Young Americans' - Charlie De Keersmaecker


Datum: tot en met 3 juni 2018
Locatie: Modemuseum Hasselt – Belgie  
Info: modemuseumhasselt.be

Fotograaf Charlie De Keersmaecker werkt voor nationale en internationale magazines en is vooral gekend voor zijn mode- en portretfotografie. Kleine en grote muzikanten stonden al voor zijn lens, waaronder Nick Cave, Brian Ferry en Courtney Barnett.

Voor dit project, dat uiteindelijk in de reeks ‘Young Americans' resulteerde, trok hij twee maanden door de States. Zijn enige plan: van NY naar LA reizen. Niet meer, niet minder. Al rondtrekkend en fotograferend raakte hij steeds meer gefascineerd door de jongerencultuur.
Er zit schoonheid in verval, maar de hoop en energie die met de jeugd samengaat, trok hem aan. Het moest een hoopvol verhaal worden, een ode aan de eeuwige jeugd. Hun toekomst ligt open, de wereld ligt aan hun voeten. 'Young Americans' is het verhaal van een nieuw avontuur met een open einde.

Haal voor het volledige overzicht de aankomende DIGIFOTO Pro editie in huis!

afbeelding van Geert van der Klugt

Geert van der Klugt | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Geert