Doggie models

Hondenkappen als kunst, deze fotografe doet het

Siem van Woerkom 478
Deze fotografe maakt kunst fotoshoots van honden met een medische kap om ze zo iets beter te laten voelen.

Schaamte voorbij

Het is voor geen enkele hond een pretje; eerst een trip naar de dierenarts en daarna richting huis met een plastic kap rond je hoofd. De stoerste pitbull verandert erdoor in een schuwe en beschaamde hond.

Fotografe Winnie Au had als doel om de honden statig op de foto te zetten, om het leed van de dierenarts te veranderen in een kunstzinnige uiting. Met verschillende kleuren, textielen, glitters en andere materialen ging ze te werk om iedere hond een aparte setting te geven. 

Fotografe Winnie Au

Het was een apart project voor Au, die normaal alleen menselijke modellen fotografeert, en dan vooral nog vaak celebrity's. Toen ze haar idee op papier had gezet sloeg ze de handen ineen met set designer Marie-Yan Morvan. 

Alle ontwerpen voor de honden waren vederlicht, niet toxisch en vooral zo gemaakt dat de dieren er geen last van hadden. De modellen zelf hadden er geen moeite mee. Zo verteld de fotografe dat sommige pups in slaap vielen terwijl ze de kap om hadden. 

Au wil de serie in bekenheid laten groeien zodat ze met verkoop van de prints geld in kan zamelen voor Animal Haven, een dierenasiel in New York. 

Meer informatie over dit project is te vinden op de website van de kunstenares

Woorden over de shoot

Over de shoot dag zelf verteld Au; 'Het was mijn doel om de honden iets beter te laten voelen over de benauwde situatie waarin ze zich bevonden. Het is nu eenmaal een verschrikkelijk zielig beeld wanneer je een hond met medische kap ziet. Ze zien er in het algemeen verdrietig uit, alsof ze zich niet als zichzelf voelen. het leek me een mooi en nobel doel om de honden letterlijk en figuurlijk in de spotlight te zetten en ze voor 1 dag een supermodel te laten voelen.'

Lees ook: Sony introduceert Pet Eye-AF met nieuwe Firmware

afbeelding van Siem van Woerkom

Siem van Woerkom | Content Editor

Bekijk alle artikelen van Siem