Hoe word je een betere fotograaf?

Hoe word je een betere fotograaf?

Nadja Geskus 469
Benjamin Jaworskyj is een avonturier en fotograaf. Hij reist de hele wereld rond voor zijn fotografie. Van veel volgers kreeg hij de vraag hoe zij een betere fotograaf kunnen worden. Om antwoord te geven op deze vraag maakte hij een video met een aantal tips.

Benjamin Jaworskyj

Naast dat Benjamin Jaworskyj een spreker en een influencer is, is hij vooral bekend als fotograaf. Hij is gespecialiseerd in reisfotografie, met name landschappen. Per jaar is hij zo’n 6 maanden op pad voor zijn fotografie, altijd op zoek naar dat ene perfecte beeld.  Dit doet hij niet alleen voor reisbureaus, maar ook voor zijn eigen e-learning bedrijven, boeken en sponsors zoals Sony, Adobe of DJI. Van veel van zijn volgers kreeg hij de vraag hoe ze een betere fotograaf kunnen worden. Daarop maakte hij deze video.

Hoe word je een betere fotograaf?

Specialiseer je op één richting

Als beginner lijkt misschien alles interessant, maar het is volgens Benjamin Jaworskyj het beste om je op één richting te specialiseren. Zo kun je namelijk op één vlak heel goed worden. Natuurlijk kan je ook andere richtingen fotograferen af en toe, maar focus je op één vlak.

Bekijk en kopieer

De volgende tip is, kijk naar het werk van anderen en kopieer het. Als je geen inspiratie hebt, zoek dan beelden die je aanspreken en analyseer deze foto’s. Kijk wat je goed vindt hier aan en schrijf voor jezelf die punten op. Probeer vervolgens die punten te verwerken in jouw eigen werk.

Gebruik handmatige modus

Volgens Benjamin Jaworskyj is het het beste om de manuele modus te gebruiken en ook manueel scherp te stellen. Zo leer je hoe je camera werkt tijdens alle verschillende omstandigheden. Door je camera van binnenuit te kennen, maakt dat je groeit als fotograaf.

afbeelding van Nadja Geskus
Door: Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja