Het programma van Nikon op Professional Imaging

Eefke Burg 500
Op 24, 25 en 26 maart vindt Professional Imaging plaats in Nijkerk. Nikon heeft een interessant programma waar je onder andere veel van hun apparatuur kan bekijken.

Inspiratie en leren bij Nikon

24, 25 en 26 maart staat bij Nikon in het teken van Professional Imaging. Op de beurs kan je inspiratie opdoen, maar ook veel over fotografie leren. Zo is de fotograaf Brett Florens te zien in Studio 34X waar hij een live shoot doet met een model. Hier kan je allerlei handige trucs terugzien die hij toepast op zijn modellenshoots. Brett Florens is een bekende fashionfotograaf, die bekend staat om zijn prachtige, psychedelische platen die een dromerige uitstraling hebben. Daarnaast exposeert Nikon op de beurs de inzendingen van een fotowedstrijd die ze hebben gehouden.

Verhalen van bekende fotografen

Twee bekende fotografen, David Yarrow en Pep Bonet, geven daarnaast ook een lezing. David Yarrow staat bekend om zijn zwart-witte foto’s, die erg populair zijn bij musea. De foto’s zijn zó populair, dat ze in beperkte oplage worden verkocht voor $ 40.000,- dollar per stuk. Pep Bonet staat bekend om zijn werk over bijvoorbeeld het land Sierra Leone, dat na de oorlog in verval is geraakt. Ook zijn serie over HIV is veelbesproken en bekeken.  

De nieuwste apparatuur van Nikon

Op de stand van Nikon zijn er experts die je moeilijkste vragen kunnen beantwoorden. Deze experts vertellen je op verschillende momenten op de dag ook over een bepaald onderwerp: zo vertelt Bas Uijlings over ondernemen in de fotografie en dan met name hoe je succesvoller kan worden met jouw fotografiebedrijf. Ook worden er verschillende camera’s met elkaar vergeleken. Zo wordt er n de ochtend de Z6 met de Z 7 vergeleken en kan je in de middag zien hoe je met de Z6 mooie films kan schieten.

Uiteraard is Nikon aanwezig met zijn volledige fotografie assortiment. Op deze manier kan je alle modellen gemakkelijk vergelijken en een keuze maken mocht je nog geen camera hebben aangeschaft. Volgens Daan Vasquez van Nikon behoren tot de populaire producten: de 14-24, 24-70, 70-200, de P1000, D850, D500, D7500, W300, de nieuwste F mount 500mm PF, Alle Z-series en de Z 14-30mm en de meest recente Z 24-70mm f/2.8. Uiteraard kan je al deze producten uitproberen op de beurs.

De Professional Imaging vindt plaats van 23, 24 en 25 maart in de Loods in Nijkerk. Je kan nog veel meer informatie over de beurs hier terugvinden.

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke