Het is weer voorjaar!

Amy Schutte 183
Het is weer langer licht, dus je hebt ineens veel meer tijd om op pad te gaan met je camera. Bovendien komt het voorjaarszonnetje weer tevoorschijn, dus is het ook een stuk aangenamer buiten. Kunnen eindelijk die vervelende handschoenen uit!

Het voorjaar is ook de ideale tijd voor macrofotografie! De bloemetjes gaan weer bloeien en de insecten komen weer tevoorschijn. Fijne onderwerpen.

Er zijn een hoop dingen waar je aan moet denken bij macrofotografie. De juiste apparatuur, goed licht en de juiste instellingen. In deze video wordt uitgelegd waar je op moet letten en wat er gebeurt als je de instellingen verandert. Handig!

Inspiratie gekregen? Doe mee aan onze fotowedstrijd 'Voorjaar'!

Scherptediepte is een belangrijk onderwerp van macrofotografie. Om dit te bereiken zet je je diafragma zo ver mogelijk open. Dat betekent dat het f/getal laag is. Je kunt je camera hiervoor handmatig instellen, de M stand op het draaiwieltje, of oop 'aperture priority', de Av of A stand op het draaiwieltje. Bij de laatste stel je zelf het diafragma in en kiest je camera de instellingen die erbij passen.

afbeelding van Amy Schutte
Door: Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy