Bijzondere zelf portretten van Fiona Lark

Het creëren van dramatische zelf portretten

Eefke Burg 564
We leven in een wereld waar alles ‘perfect’ wordt gemaakt voor Instagram: de perfecte glimlach, vrolijke, gelukkige mensen en veel kleur in beeld. Uiteindelijk zorgt dit er voor dat veel foto’s van fotografen jammer genoeg dezelfde uitstraling krijgen en minder uniek zijn dan ze kunnen zijn. Fotograaf Sean Tucker vond het daarom interessant om met een hele andere fotograaf in gesprek te gaan: Fiona Lark. Zij maakt donkere, dramatische zelfportretten die duidelijk een andere insteek hebben dan de meeste fotografen.

Duistere zelf portretten van Lark

Lark stond voor Tucker symbool voor de anti-beweging van wat Tucker noemt ‘porseleinen perfectie.’ In plaats daarvan legt ze juist ook haar imperfecties in haar zelf portretten vast. In dit tijdperk waarin er steeds meer selfies centraal staan, heeft Fiona Lark een verfrissende, down-to-earth aanpak en hebben haar foto’s toch diepte en textuur. Ook zien we in haar foto’s haar persoonlijkheid en verhaal terug, volgens Tucker.

 

 

Video met interview over zelf portretten van Fiona Lark

In onderstaande video is het volledige interview van Tucker terug te zien. We zien in de video hoe en waarom Lark haar zelf portretten schiet en hoe ze op haar stijl is gekomen.

 

 

 

afbeelding van Eefke Burg
Door: Eefke Burg

Eefke Burg | Redacteur

Als all-round content creator is Eefke gespecialiseerd in het maken van video-content en weet als geen ander een visueel verhaal te creëren. Zij is gepassioneerd en ondernemend. In haar eigen werk valt zij op door de grens op te zoeken tussen fantasie en realiteit. 

Bekijk alle artikelen van Eefke