Internationale fotografiebeurs in Rotterdam

Haute Talents 2019

Christel de Wolff 496
Van 7 tot en met 10 februari vind in Rotterdam Haute Photographie plaats. De beurs maakt officieel deel uit van Art Rotterdam Week. Als bezoeker van Haute Photographie vind je onder andere vintage werken maar ook nog niet eerder getoonde werken van jonge talenten.

Haute Photographie biedt ook dit jaar een platform aan veelbelovende kunstfotografen om hun werk te tonen te midden van gerenommeerde kunstenaars en galeries op Haute Photographie 2019, tijdens Art Rotterdam Week. De zes geselecteerde kunstenaars presenteren van 7 tot en met 10 februari een selectie werken in LP2 in Las Palmas, Rotterdam. Deze zes zijn onlangs afgestudeerd aan Nederlandse kunstacademies of recent begonnen als autonome kunstfotografen.

Intuïtieve bewustzijnstoestand

Een van de geselecteerde kunstenaars voor de 2019 editie van het Haute Talent Programma is Merel Schoneveld, sinds 2016 autodidactisch fotograaf. Elke zaterdag loopt zij de hele dag door een stad opzoek naar mooie alledaagse momenten. Het is voor haar een manier om haar hoofd leeg te maken, het fotograferen doet zij heel Intuïtief. Merel werd in 1983 geboren in Muscat (Oman) en groeide op 'over de hele wereld'. Tegenwoordig woont ze in Den Haag. Op een dag, in de herfst van 2016, liep ze door de stad en probeerde een nieuw objectief uit voor een oude camera die ze al lang niet meer had aangeraakt. Ze wist toen nog niet veel van straatfotografie. Die dag veranderde haar leven. Merel: 'Het vastleggen en verzamelen van momenten uit het leven van wild vreemden is sindsdien echt een obsessie geworden.'

De andere talents tijdens Haute Photographie 2019

De andere vijf geselecteerde Haute Talents zijn, Lisette Appeldorn (1988, NL), BILENBILEN (1988, NL), Lucas Hardonk (1979, NL), Nora Papp (1975, CH) en Joost Termeer (1991, NL).

Over Haute Talents

De zes kunstenaars zijn gekozen door Haute Photographie in samenwerking met New Dutch Photography Talent. De kunstenaars worden in de aanloop naar hun eerste commerciële uiting begeleid in drie coaching sessies door curators Roy Kahmann en Willemijn van der Zwaan.'Tijdens de eerste twee edities van Haute Talent hebben we een aantal bijzondere talenten geïntroduceerd aan de fotografiewereld. We zijn blij te zien dat deze talenten verder groeien, prijzen winnen, boeken publiceren en over de hele wereld exposeren. Dit jaar hebben we wederom een diverse groep kunstenaars geselecteerd. Hun enthousiasme en open houding maken het een plezier om mee samen te werken. We kijken ernaar uit om ze het geweldige platform Haute Photographie te kunnen bieden.'

Programma/openingstijden Haute Photographie

Datum 7 t/m 10 februari 2019
Locatie LP2 in Las Palmas, Rotterdam
VIP Preview 6 februari 11.00 t/m18.00
Opening 6 februari 18.00 t/m 23.00
Open voor publiek Do-Za: 10.00 t/m 19.00 | Zo: 10.00 t/m 17.00

Meer info over Haute Photographie vind je hier

Beelden: © Merel Schoneveld

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel