Inspiratie en confrontatie

World Press Photo 18: Connecting the world to the stories that matter

Remco Stunnenberg 224
Van 9 november tot en met 2 december vindt in Groningen het Wereld Pers Foto Groningen plaats. Een periode vol inspiratie en confrontatie. Ben jij van de partij?

Dit jaar biedt Wereld Pers Foto Groningen een podium voor het internationale evenement World Press Photo.

De beste fotojournalistieke beelden

De wereldberoemde World Press Photo tentoonstelling bestaat uit de beste fotojournalistieke beelden van het afgelopen jaar. Non-fictie verhalen uit alle windstreken. De getuigen van de staat van onze wereld.

De tentoonstelling is het resultaat van de World Press Photo Contest, georganiseerd vanuit Amsterdam. De winnende beelden zijn geselecteerd uit 73.044 beelden, ingezonden door 4.548 fotografen uit 125 verschillende landen. De beeldverhalen worden verdeeld over acht verschillende categorieën, van sport tot hedendaagse kwesties en van mens tot milieu. Je kunt urenlang dwalen langs prachtige foto’s die de confontatie niet uit de weg gaan.

Synagoge Groningen

De organisatie van Wereld Pers Foto Groningen presenteert de World Press Photo 18 tentoonstelling en de nieuwe media toevoeging, Digital Storytelling Contest, in Groningen van 9 november tot en met 2 december in de Synagoge Groningen. Lees hier meer over het programma.

Dit jaar is er op de bovenverdieping van de Synagoge de NonFiction Photo Exhibition te vinden met fototentoonstelling Green is the New Black, posterserie Fucking Recycle en documentaire Passengers.

Meer info

Meer informatie inclusief alle achtergronden vind je hier.

afbeelding van Remco Stunnenberg

Remco Stunnenberg | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Remco