Goed nieuws!

Google verwijdert knop 'bekijk afbeelding' om foto's te beschermen

Renzo Gerritsen 493
Heb jij dit al gemerkt? Lees wat er nu zal veranderen.

Google heeft de "Bekijk afbeelding" knop verwijderd uit de zoekresultaten voor afbeeldingen waarmee iedereen het originele afbeeldingsbestand snel kon downloaden. Bij het klikken op de knop opent de afbeelding in een nieuw venster waarna het eenvoudig was om de afbeelding te downloaden. Nu de knop is verwijderd helpt het om de auteursrechten van fotografen te beschermen.

Afgelopen week kondigde Getty Images een nieuwe licentieovereenkomst aan met Google (door Google een 'schikking' genoemd) die een einde maakte aan een langdurige juridische strijd tussen de twee bedrijven over aantijgingen van 'concurrentiebeperkende' praktijken. Google's zoektocht maakte het gemakkelijk om hoge resolutie foto's van Getty te downloaden terwijl de Getty-website wordt omzeilt. Google zal de copyrightmelding ook groter en meer aanwezig maken. 

Google en Getty Images werkten ook samen om de zorgen van Getty aan te pakken en de zoekgigant stemde ermee in de "Bekijk Afbeelding" knop te verwijderen die gewoonlijk wordt gebruikt om rechtstreeks toegang te krijgen tot beeldbestanden. 

Wat vind jij van deze verandering?

afbeelding van Renzo Gerritsen

Renzo Gerritsen |

Professioneel fotograaf en redacteur.

Bekijk alle artikelen van Renzo