Goed idee: een fotowandeling

Amy Schutte 326
Een fotowandeling is eigenlijk niets meer als eropuit gaan met je camera. Je kunt dat in je eentje doen, maar vaak worden ook fotowandelingen georganiseerd met een groep.

Wanneer je onderweg bent, kom je ongetwijfeld vanzelf goede onderwerpen tegen. Natuurlijk is de kans van slagen wat groter wanneer je vast wat huiswerk doet. Wanneer je je fotowandeling samen met andere fotografen doet, heeft dat zo z’n voordelen.

Samen één doel

Wanneer je in je eentje ergens loopt, bijvoorbeeld in een dorp of stad, kun je je nog weleens wat bezwaard voelen wanneer je je camera tevoorschijn haalt om te gaan fotograferen. Maar veiligheid ligt in aantallen, en wanneer je met meer bent, voel je je vaak een stuk gemakkelijker. Bovendien is het leuk om met meerdere mensen hetzelfde doel te hebben: mooie foto’s in dezelfde omgeving. Superleuk om te zien wat voor verschillende foto’s er uit komen, terwijl jullie allemaal dezelfde wandeling maakten.

Inspiratie en motivatie door een fotowandeling

Soms heb je even niet veel ideeën, of heb je geen idee wat voor nieuw fotografieproject je nog eens zou kunnen opstarten Of gewoon even geen zin. Dan is een gezamenlijke fotowandeling een uitkomst. Er zijn vaak gemeenschappelijk projecten of opdrachten. Hierdoor wordt je uitgedaagd, want je wil natuurlijk wel met iets goeds terugkomen! Ook is het kijken naar het werk van anderen een goede inspiratiebron. Het brengt je op nieuwe ideeën, bij nieuwe locaties en in contact met mensen die je anders misschien niet was tegengekomen. Als daar geen inspiratie uit voortkomt!

Leer andere fotografen kennen

Je kunt natuurlijk op pad gaan met mensen die je al kent, maar je kunt iedereen ook vragen om anderen uit te nodigen. Of ga mee met een fotowandeling die via Facebook wordt georganiseerd. Zo leer je nieuwe mensen kennen met dezelfde hobby. Ook leuk voor je familie, die misschien ondertussen gek wordt van het kijken naar jouw foto’s.

Leer nieuwe dingen tijdens de fotowandeling

Iedere fotograaf neemt wat kennis mee, en waar jij moeite mee hebt is misschien juist datgeen waarin anderen zich specialiseren. Of misschien loop je ter plekke tegen een probleem aan, maar weet één van de andere fotografen daar een oplossing voor. Of jij kunt hen juist verder helpen. Samen weet je meer!

Gezellig

Het is uiteindelijk gewoon heel leuk om met anderen op pad te gaan. Fotografie kun je prima alleen doen, maar dat wil niet zeggen dat het niet leuk is om samen te doen. Praten over ISO en stops, zonder uit te hoeven leggen wat het is, is leuk en leerzaam. Iedereen heeft dezelfde passie, dus je hebt al iets met elkaar gemeen. Zo kunnen, dankzij je fotowandeling, vriendschappen voor het leven ontstaan!

afbeelding van Amy Schutte
Door: Amy Schutte

Amy Schutte | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Amy