Lomography Sprocket Rocket

Geperforeerde foto's en eindeloze panorama's met de Lomography Sprocket Rocket

Christel de Wolff 387
Een 'serieuze' fotograaf zal het cameraatje waarschijnlijk geen blik waardig gunnen. Toch is dat misschien te snel geoordeeld. Met de Sprocket Rocket van Lomography kun je namelijk hele leuke dingen doen!

Maak kennis met de enige camera ter wereld die het hele 35mm filmrolletje belicht. Dat beteket, met sprocketgaatjes en al. Dit gegeven komt voor uit de filosofische insteek van Lomography: laat geen enkel verhaal onverteld en dus geen stukje film onbelicht!

De camera werd uitgebracht in 2011, maar nu vond Lomography het tijd voor een make-over. De body is nu in een hip blauwgroene kleur verkrijgbaar en heeft zilveren draaiknoppen. Opvallen zal je zeker met dit hippe hebbedingetje.

Panorama's en multiple exposure

De camera is meer dan een fashion statement. Neem de camera mee op avontuur en draai aan de zilveren terugspoelknoppen om dromerige scenes samen te laten smelten door meerdere opnames over elkaar te maken. En met zijn unieke panoramische beeldverhouding is de Sprocket Rocket gemaakt om precies dat te doen. Je kunt landschappen naadloos in elkaar overlaten lopen om prachtige horizonnen vast te leggen.

Creatieve vrijheid

Lomography is gewijd aan het verspreiden van experimentele fotografie over de hele wereld: een licentie om los te laten, dingen niet te serieus te nemen en het regelboek weg te gooien. Kijk hieronder naar wat voorbeelden van hoe deze creatieve vrijheid zich in beeld kan laten vertalen.

De Lomography Sprocket Rocket heeft een adviesprijs van € 69,-
Meer informatie via de website van Lomography

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel