Gebruik je Nikon camera nu als webcam

Christel de Wolff 846
Ben jij het thuiswerken. en het daarbij gebruik maken van de slechte webcam van je laptop, ook zo zat? Nikon kondigt Webcam Utility aan, een softwareprogramma waarmee systeemcamera’s en digitale SLR-camera’s van Nikon als webcam gebruikt kunnen worden. De software is gratis en compatibel met zowel Windows als macOS-computers.

De introductie van de gratis Webcam Utility is een reactie op de toenemende vraag naar webcams, nu online vergaderingen wegens thuiswerken door de corona pandemie steeds vaker voorkomen. Dankzij de software kun je nu profiteren van de beeldkwaliteit van je bestaande compatibele Nikon-camera.

Het is heel eenvoudig op te zetten. Door de software eenvoudig op een computer te installeren en de camera via een USB-kabel aan te sluiten, kunnen je jouw camera als webcam van hoge kwaliteit gebruiken.

Webcam Utility is nu gratis te downloaden in het Downloadcenter van Nikon.

Compatibele Nikon camera's

Z 7II, Z 7, Z 6II, Z 6, Z 5, Z 50, D6, D5, D850, D810, D780, D750, D500, D7500, D7200, D5600, D5500, D5300, D3500. Toekomstige systeemcamera's en digitale SLR-camera's van Nikon zullen volgens planning ook compatibel zijn met deze nieuwe softwaretoepassing.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanChristel