FUJIFILM presenteert de X-T200

Redactie digifoto Starter 1352
FUJIFILM introduceert de FUJIFILM X-T200, een systeemcamera met diverse professionele functies die door alle content makers en ongeacht hun kennis niveau van jong tot oud eenvoudig te bedienen is.

De FUJIFILM X-T200 is niet alleen licht van gewicht, maar beschikt hij ook over een geheel nieuw ontworpen elektronische zoeker en is hij uiteraard voorzien van een zeer snel gezicht- en oogdetectie autofocus systeem. Bovendien kunnen er maar liefst 8 foto’s per seconden mee worden gemaakt in een resolutie van 24,2 Megapixels. Ook kan er in 4K UHD-beeldkwaliteit mee worden gefilmd.

Gestabiliseerde opnames 

Met recht mogen we zeggen dat we met deze specificaties professionele functies in de handen leggen van iedereen die zich graag creatief wil uiten. Het gebruiksgemak wordt nog eens vereenvoudigt doordat de X-T200 beschikt over een groot en helder aanraakgevoelig 3.5 inch ‘vari-angle’ lcd-scherm. Door zijn touchscreen bediening en door de overzichtelijke interface werkt deze systeemcamera nét zo intuïtief als een smartphone.

Met behulp van de FUJIFILM X-T200 kunnen video’s worden opgenomen met een resolutie en beeldsnelheid van 4K30P. Er kunnen ook high speed opnames worden gemaakt die worden opgenomen met een HD-resolutie van 120 beelden per seconde voor extra creatieve toepassingen. Dankzij het toepassen van een nieuwe elektronische beeldstabilisatiemogelijkheid worden beelden automatisch gestabiliseerd opgenomen voor een rustigere beeldweergave.

Ongelooflijke beeldkwaliteit ongeacht de omstandigheden

De X-T200 weegt slechts 370 gram, dat is maar liefst 80 gram minder dan wat zijn voorganger woog. Bovendien is de X-T200 uitgerust met een nieuw uitklapbaar scherm, dat nieuwe creatieve mogelijkheden te bieden heeft. Daarnaast is deze camera uitgerust met een snelle 24.2 Megapixel APS-C CMOS sensor die gebruik maakt van koperbedrading en waardoor deze camera op vele gebieden beter kan presteren. De gebruikersinterface is zo ontworpen dat de camera zeer intuïtief te bedienen is en waardoor het veel lijkt of er wordt gewerkt met een smartphone.

Doordat de X-T200 beschikt over een processor die 3.5x sneller is dan de X-T100 hebben de ontwerpers van deze camera het effect van rolling-shutter nog verder kunnen reduceren. Bovendien is ook de autofocus aanzienlijk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger.

 

Eenvoudig scherpstellen met de FUJIFILM X-T200

Doordat de camera gebruik maakt van ‘on-sensor’ fase detectie autofocus pixels en doordat er een vernieuwd AF algoritme in de camera wordt toegepast kan de camera uitermate snel scherpstellen op tal van verschillende onderwerpen en onder de meest uiteenlopende belichtingssituaties. Ook de automatische gezicht- en oogdetectie is verder verbeterd en omvat nu ook de mogelijkheid om te kiezen tussen individuen of om een groepsfoto te maken. Gezicht- en oogdetectie werkt ook als het lcd-scherm is uitgeklapt. Bijvoorbeeld tijdens het maken van een selfie. Dat maakt de bediening van deze camera nu nóg eenvoudiger.

De X-T200 beschikt over maar liefst over 11 verschillende iconische filmsimulaties. Zo is er voor iedere fotografische situatie wel een bepaalde ‘film’ beschikbaar en kan deze eventueel individueel per opname worden aangepast. Daarnaast beschikt de X-T200, voor nog meer creativiteit, ook nog eens over een twintigtal verschillende digitale filters die op een opname kunnen worden toegepast. Dit geeft de gebruiker nog meer ongekende creatieve mogelijkheden.

Als foto’s niet voldoende zijn

Dankzij een vernieuwd elektronisch stabilisatiesysteem beschikt deze camera ook over diverse HDR video-opnamemogelijkheden en de mogelijkheid om eenvoudige bewerkingen uit te voeren. Zo kunnen er met behulp van de X-T200 prachtige 4K video-opnames worden gemaakt die niet alleen scherp ogen, maar ook nog eens rustig en stabiel ogen. Video’s die je graag met anderen wilt delen.

Kies een favoriete kleur en voeg eventueel een ‘snel’ objectief met vaste brandpuntsafstand toe

De FUJIFILM X-T200 is te verkrijgen als kit in combinatie met een XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ objectief. Er kan gekozen worden uit maar liefst drie verschillende kleuren (zilver, donker zilver of champagne goud). Voor wie nog meer uit deze camera wilt halen en daar interesse in heeft kan de ‘kit’ eventueel worden uitgebreid met het nieuwe FUJINON XC35mmF2 objectief. Dit objectief geeft een beeldhoek van 52mm in vergelijk met een kleinbeeldcamera en weegt slechts 130 gram en is slechts 46,5mm lang. De XC35mm F2 is samengesteld uit 9 verschillende lenselementen waaronder twee asferische lens-elementen. De verschillende lensonderdelen zijn geplaatst in zes verschillende groepen. Hierdoor krijgen opnames gemaakt met dit objectief een prachtige scherpe aftekening. Autofocus is bij gebruik van dit objectief snel en zeer stil doordat er gebruik wordt gemaakt van een intern scherpstelsysteem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een stappenmotor die zeer nauwkeurig en snel kan scherpstellen. Het objectief biedt een prachtige romige bokeh en is heerlijk compact, waardoor hij makkelijk in iedere fototas past.

Productinformatie FUJIFILM X-T200

FUJIFILM X-T200 + XC15-45mmF3.5-5.6 OIS PZ

  • Adviesprijs: €849,-
  • Beschikbaar: vanaf eind februari 2020
  • Kleur: Zilver, donker zilver, champagne goud
  • FUJINON XC35mmF2
  • Adviesprijs: €199,-
  • Beschikbaar: vanaf eind februari 2020
  • Kleur: zwart

Lees ook: Cashback op Think Tank Airport Series: voordelig op vliegvakantie

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie