Foto's op de maan, de rage van 1910

Foto's op de maan, de rage van 1910

Redactie 2299
Om de paar jaar is er wel een nieuwe rage in de fotografie. Waar het nu heel gebruikelijk is om foto's te maken van je eten of een selfie te nemen, was het tussen 1900 en 1910 heel populair om je portret te laten nemen met een grote papieren maan. Hiervan zijn nu een heel aantal foto's opgedoken.

In de eerste helft van de twintigste eeuw was het nog erg ongebruikelijk dat iedereen een camera had, dus werd er vaak een fotograaf ingehuurd die op feesten en kermissen foto's van mensen kon maken. Om deze iets op te leuken werd er af en toe iets gedaan met de achtergrond. Tussen 1900 en 1910 was vaak een maan de achtergrond naar keuze.papieren maanpapieren maanpapieren maanpapieren maanpapieren maanpapieren maan
Lees ook: De mooiste foto's van de 'Strawberry Moon' tijdens de zonnewende

Papieren maan

Veel fotografen hadden een grote papieren maan in hun arsenaal waar mensen op konden zitten, tegenaan konden leunen of gewoon voor gaan staan. Opvallend vaak had deze maan een duidelijk gezicht en vrijwel altijd ging het om een sikkelmaan. Vaak werd de maan neergezet voor een zwarte achtergrond, af en toe versierd met papieren sterren, zodat het net leek alsof de mensen zich in de ruimte bevonden.

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie