Fotografie zombies verwoesten een veld zonnebloemen

Fotografie zombies verwoesten een veld zonnebloemen

Nathalie Schram 267
Dat toeristen plekken als Santorini, de Eiffeltoren en de toren van Pisa overspoelen in de jacht naar de beste selfie voor hun instagram pagina was al bekend, maar langzamerhand nemen ze steeds meer plekken over. Zo ook de zonnebloem boerderij van de familie Bogle familie in Ontario.

De eerste week

Om extra bij te verdienen besloot de familie om eind juli hun boerderij te openen voor toeristen. Drie jaar geleden hadden ze dit zelfde gedaan, met een paar honderd bezoekers totaal. Met acht man extra personeel en een parkeerplaats groot genoeg voor 300 auto’s dachten ze alles onder controle te hebben, maar social media bracht daar verandering in. In de eerste week bleef het parkeerterrein nog grotendeels leeg, er kwamen vooral families langs die van over heel de wereld kwamen; in veel culturen staat de zonnebloem namelijk voor geluk. Toen de eerste foto’s van deze mensen op social media viral gingen veroorzaakte dit een gigantische toestroom in bezoekers.

De massa’s

Al om kwart voor zes ‘s ochtends op zaterdag de 28ste reden de eerste auto’s het terrein op. In de middag waren er zo veel mensen op de bloemen afgekomen dat mensen soms een kilometer verderop moesten parkeren. Ouders met kinderen staken vier rijbanen over om maar bij de bloemen te komen en er werd zelfs een autodeur afgebroken door een voorbijrazende auto. De drukte werd zo erg dat het personeel het niet langer aankon en mensen zo de velden op liepen zonder de entreekosten te betalen. Het werd zelfs zo gek dat de politie moest ingrijpen en de weg af sloot.

Abort mission

De volgende dag was besloten dat ze het af zouden blazen, geen enkele bezoeker zou nog een selfie kunnen maken tussen de 1,4 miljoen zonnebloemen. Alle mensen die nog langsreden werd gezegd weg te gaan, volgens sommige mensen werd hun vakantie hierdoor volledig verpest. Ook de buren van de boerderij waren woest vanwege de files die het had veroorzaakt. Ondanks dat de boerderij duidelijk aangaf dat mensen niet meer welkom waren reden veel mensen de hoek om waar ze vervolgens alsnog met selfie stick in de hand het veld op gingen.

De nasleep

Instagram is nu een boel zonnebloem foto's rijker, maar het aantal zonnebloemen op de boerderij zal juist zijn verminderd. Zonnebloemen zijn kwetsbare gewassen, dus wanneer een deel beschadigd is krijgt de plant meer kans op ziektes. De tweeduizend bezoekers hadden enkel oog voor hun eigen foto en duwden zonder om te kijken alle planten aan de kant die ervoor in de weg stonden. Pas eind september zal de familie Bogle de echte schade weten wanneer ze de planten gaan oogsten.

Lees ook:

afbeelding van Nathalie Schram

Nathalie Schram | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nathalie