Ringlamp gebruiken bij het maken van foto's

Fotograferen met ringlamp

Aimée van Vuuren 226
Bij fotograferen is het noodzakelijk om de juiste lampen aan te schaffen voor het maken van de beste foto’s . Er zijn veel soorten lampen om uit te kiezen maar een ringlamp is veruit de goedkoopste en meest creatieve optie. Wat kan je er allemaal mee?

Ringlamp

De ringlamp is erg bekend onder fotografen die in de studio werken, make-up artiesten en vloggers. Het is helder licht welke redelijk flatteus werkt op de huid. Je kan er uiteraard meer licht mee creëren wanneer je aan je je model aan het fotograferen bent maar je hebt ook andere creatieve manieren om een ringlamp te gebruiken.

Normaal licht

Je kan de ringlamp ook als normale lichtbron gebruiken. In principe gebruik je de lamp als een soort softbox om het licht mooi te verspreiden. Je zet de lamp recht voor je model neer. Als leuke toevoeging krijg je de reflectie van het licht in de ogen te zien.

Lees ook ons artikel over het maken van je eigen ringlamp.

Extra object

Aangezien het een simpele ringlamp is, kan het model de lamp ook zelf vasthouden. Door verschillende poses te proberen krijg je een variatie aan creatieve foto’s. Wanneer je een lamp met LED verlichting gebruikt wordt de lamp niet warm.

Ringlamp met spiegel

Je kan de ringlamp bevestigen aan een spiegel of een spiegel kopen met een al vastgemaakte ringlamp. Als fotograaf maak je foto’s van je model die bezig is in de spiegel om een spontane, natuurlijke foto te maken.

Godox Ring48 Macro Ring Flash

Mocht je een kleinere versie van een ringlamp willen aanschaffen dan kan je een speciale ringlamp kopen die op je camera gevestigd kan worden. De Godox Ring48 Macro Ring Flash is hiervan een goed voorbeeld. De ringverlichting wordt door middel van een adapterring op de camera geplaatst. Bij aanschaf krijg je 6 verschillende verloopringen en een netadapter. 

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée