Fotograferen in direct zonlicht

Sterre Hartjes 201
Fotograferen in direct zonlicht is moeilijk, maar met deze tips behaal je het beste resultaat.

Zoek de schaduw op

Te fel zonlicht op het gezicht van het model kan zorgen voor scherpe schaduwen in het gezicht. Zoek een plekje in de schaduw om dit te voorkomen. Het maken van schaduw is ook een optie. Doe dit door een wit doek op te hangen boven het model. Het doek laat nog een klein deel van het zonlicht door wat zorgt voor een zachte lichtinval en een lager contrast in de foto.

Natuurlijk achtergrond licht

Zorg dat het model met de rug naar de zon staat. Zo krijg je natuurlijk tegenlicht. Vooral in het gouden uurtje brengt dit een mooi effect omdat de zon laag staat.

Kijk naar het directe zonlicht

Fotograferen in direct zonlicht is moeilijk. Door het zonlicht  krijg je extra schaduwen op het gezicht. Onder de ogen, neus, lippen en kin. Om dit te voorkomen laat je het model naar de zon kijken. Op deze  manier komt het licht direct over zijn/haar gezicht. Het model moet wel de ogen sluiten want het is niet fijn om direct de zon in te kijken. Door dit te doen krijg de foto een dramatisch effect.  

Zoek een donkere achtergrond

Zet het model voor ene donkere plek. Op deze manier springt het model van de achtergrond af. Dit geeft extra contrast aan de foto.

Lees ook: 5 tips voor een unieke achtergrond