Fotograaf krijgt 25 jaar gevangenisstraf

Fotograaf krijgt 25 jaar gevangenisstraf

Zsarisse Knol 711
Fotograaf Robert Koester krijgt 25 jaar gevangenisstraf voor de gruwelijke handelingen die hij heeft uitgevoerd bij tienermodellen die hij moest fotograferen.

Robert Koester uitbesteed

Robert Koester was oorspronkelijk op november 2017 aangeklaagd voor het aanvallen van een 16-jarig meisje. Hij was destijds door het modellenbureau Frank ingehuurd om foto’s te maken van het jonge model. Echter heeft ze hem beschuldigd van seksueel wangedrag en een aangifte gedaan bij de politie. Robert was toen vervolgens in zijn huis gearresteerd, waar de politie bewijs vond van kinderporno.

Naar aanleiding van het arrest zijn er nog drie tienermodellen naar voren gekomen. Robert is uiteindelijk voor 35 misdrijven aangeklaagd. Deze week werd hij schuldig bevonden op 23 van de 35 aanklachten. Hij krijgt hierdoor 25 jaar gevangenisstraf. 

LEES OOK: Fotograaf door tieners neergeschoten na vraag om foto

Overal op letten

Zoals de ouders van één van de slachtoffers en de officier van justitie vertelde, had de fotograaf een goede reputatie als professionele fotograaf. HIerdoor geloofden de ouders en het modellenbureau dat Robert Koester geen bedreiging zou vormen. Is het nu tegenwoordig zover dat je als model altijd een derde persoon nodig hebt als begeleider tijdens een fotoshoot?  

Op vele universiteiten in Amerika is het al verboden voor docenten om gesprekken te hebben met vrouwelijke studenten in hun kantoor, tenzij de deur open staat en er anderen in de buurt zijn. Misschien is dit een voorbode van andere verboden die er nog opgelegd gaan worden. Gaat dit te ver? Of juist niet ver genoeg? Laat het ons weten in de opmerkingen hieronder.