Expositie

Expositie Restricted Images, Patrick Waterhouse te zien in FOMU

Christel de Wolff 406
In het FOMU te Antwerpen kun je nog tot en met 9 juni de expositie Restricted Images zien. Fotograaf Patrick Waterhouse maakte zijn beelden samen met de Warlpiri in centraal Australië.

Tentoonstelling Restricted Images

De afgelopen zeven jaar werkt Patrick Waterhouse in Warlpiri gebied in centraal Australië. Hij fotografeert er de verschillende gemeenschappen en bouwt een omvangrijk archief van koloniale representaties uit. Zijn foto’s vult hij aan met  kaarten, vlaggen en andere documenten die dateren van 1770 tot nu. Hij gaat een samenwerking aan met lokale kunstenaars van het Warlukurlangu Art Center. De kunstenaars maken zich het materiaal eigen door de traditionele Aboriginaltechniek van dotpainting(schilderen met stippen) toe te passen. Hiermee bepalen en herzien ze hun eigen representatie.Beeld: Looking for Honey Ants, restricted with Julia Nangala Robertson from Restricted images made with the Warlpiri from Central Australia - Patrick Waterhouse. 

De tentoonstelling Restricted Images brengt deze kunstwerken voor het eerst samen en presenteert hiermee een nieuwe lezing van de Australische koloniale en inheemse geschiedenis. Het gelijknamige fotoboek is uitgegeven door SPBH Editions (Self Publish Be Happy).

Over het FOMU

Je vind het Fotomuseum Antwerpen aan de Waalsekaai 47. Meer informatie over deze en andere exposities vind je op de website.

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel