Een magische kerst

Een magische kerstfotoshoot voor zieke kinderen

Zsarisse Knol 367
Karen Alsop is vier jaar geleden begonnen met ‘The Christmas Wish Project’. Met dit project heeft ze als doel om kerst leuker te maken voor zieke kinderen in Australië. Sindsdien is het project internationaal bekend geworden en dit jaar meldden fotografen en kunstenaars vanuit de hele wereld zich als vrijwilliger. Samen hebben ze voor een magische kerst geïnspireerde kunst gezorgd en een glimlach op ieders gezicht tijdens de feestdagen.

Een magisch kerst voor iedereen

Dit jaar had Karen en haar team gezorgd voor een serie workshops in Australië om vrijwilligers te trainen voor toekomstige projecten. Ook waren er een aantal magische kerst shoots in ziekenhuizen door het hele land. 

De magische kerst resultaten

Het is indrukwekkend te zien hoe goed Karen en de rest van haar team georganiseerd waren. Tussen de workshops en shoots door was er een fantastisch team van 50 editors aan de slag om dat foto's meteen te bewerken en te uploaden. Met deze goede organisatie en coördinatie, is het ze gelukt om meer dan 400 foto’s te editen voor het project van dit jaar.

De kinderen waren natuurlijk zeer enthousiast toen ze hun afgewerkte Christmas Wish-kunstwerk zagen. Geen van de kinderen wist hoe het eindwerk eruit zou zien, dus dat was voor hen extra spannend.

Bekijk de video om te zien hoe het er achter de schermen uitzag. Maar let op! Als je een gevoelig hart hebt, dan zal je wat zakdoekjes nodig hebben.

LEES OOK: Familiefoto’s voor de kerstdagen: 5 tips