Ik ga op reis en ik neem mee...

Dit neem je als fotograaf mee als je dagenlang de natuur in trekt

Mark IJsendoorn 630
Ga je de natuur fotograferen in het buitenland, echt de wildernis in, dan ben je al snel meerdere dagen aan het hiken. Goede voorbereiding is van levensbelang. Bekijk in deze video wat er in de survival-rugzak van een fotograaf zit.

Er zijn genoeg mooie landschappen om te fotograferen in Nederland, maar de Nederlandse natuur bereidt je als natuurfotograaf nauwelijks voor op werken in het buitenland. Want laten we eerlijk zijn, de Nederlandse polders en bosjes zijn niet te vergelijken met de uitgestrekte wildernis die je op de rest van de aardbol kunt vinden. Zelfs tijdens een natuurtrip in bijvoorbeeld Schotland of Duitsland kun je dagen lopen, afgezonderd van de bewoonde wereld. Dat vereist een goede voorbereiding en de juiste survival-gear. Gelukkig zijn er tal van natuurfotografen waarvan je kunt leren.

Survival gear voor de fotograaf

Thomas Heaton is een landschapsfotograaf uit Groot Brittanniƫ die flink wat voglers heeft verzameld op Youtube. Hij is niet alleen een professionele fotograaf die graag zijn kennis deelt over fotografie, maar kan ons ook heel wat leren over je jezelf redt en voorbereidt op trips door de natuur. In deze video legt hij uit wat hij precies meeneemt op een hike van meerdere dagen, van fotoapparatuur tot specifieke hulpmiddelen gebaseerd op het weer en de omgeving.

afbeelding van Mark IJsendoorn

Mark IJsendoorn | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark