Dieren met menselijke uitdrukkingen

Dieren met menselijke uitdrukkingen

Zsarisse Knol 332
Een fotografenduo in Australië heeft de afgelopen twee jaar met meer dan 500 dieren gewerkt om een serie te creëren. In de serie zijn dieren vastgelegd die menselijke uitdrukkingen demonstreren.

De afbeeldingen bevat dieren zoals puppies, kittens, konijnen en zelfs fretten. De foto's zijn genomen met de reacties van de dieren op de verschillende woorden of traktaties die worden gebruikt dat de serie blijft inspireren. Zo vangen ze het ware karakter van een dier op. Daarbij is met geluid dat ze maken, de reactie van elk individueel dier uniek, net als bij de mens.

Bestuderen van het dier

Belinda is in augustus genoemd tot huisdier/dier fotografe van het jaar door de Australische instituut van professionele fotografen. Zo vertelt ze dat het gaat om het bestuderen van het gedrag van de dieren en wachten op die fractie van een seconde om de foto te maken. Zo onverwachts zijn sommige dieren.

Ze geeft toe dat veel klanten ervan uit gaan dat ze geen enkele goede foto heeft gemaakt tot ze de selectie zien. De mogelijkheid om te kunnen voorspellen van een dier gaat doen helpt ook, maar dat beheers je pas na jaren van ervaring.

Bekijk de rest van de foto’s op de website!