Deze foto's gingen viral op het hoogtepunt van hun carrière maar hoe zien deze – inmiddels uitgedoofde – sterren er nu uit?

Toen en nu; foto's van wereldsterren

Marjon van den Ende 426
Fotografie is het vastleggen van het moment. En naar mate de tijd verstrijkt, wordt een foto een herinnering van vroegere tijden.

Voor wat extra vermaak hebben we een aantal foto’s van beroemdheden opgescharreld die op het hoogtepunt van hun carrière viral gingen met daarbij recente foto’s van diezelfde – inmiddels uitgedoofde – sterren.

Aileen Marie Quinn – ANNIE

De Amerikaans actrice Aileen is het bekenst van haar hoofdrol in de film Annie in 1982. Haar kenmerkende rode krullen en sproetensnuitje is inmiddels symbiotisch verweven met het collectieve beeld dat we bij het karakter Annie hebben. Aileen wordt deze zomer alweer 50 jaar en ziet er, als vanzelfsprekend, helemaal anders uit. Niet alleen omdat ze ouder is geworden, maar ook omdat zij in de film een pruik droeg. En is ze nog succesvol? Nee, niet als actrice. Maar ze is nog wel actief als singer-songwriter en regisseur.

Jasmin Bleeth – Baywatch

De in de jaren ’90 populaire tv-serie Baywatch heeft veel bekende acteurs en actrices afgeleverd. Hoewel veel castleden na deze serie niet echt meer een prominente plek hebben verworven in de filmindustrie, zal menig kijker van destijds dit een worst geweest zijn. Prachtige bruine lijven in rode strakke badpakken. Gespierde mannen die heldhaftige reddingsacties uitvoerden. Een actrice die het goed deed in Baywatch was Jasmin Bleeth. Zij vertolkte in drie seizoenen de rol van Caroline Holden. Het is bizar te zien dat de foto die ooit van haar werd gemaakt in de alleszeggende badkleding enorm in contrast staat met een recente foto. Belangrijk om daarbij te vermelden is dat zij inmiddels 52 jaar is, terwijl zij op haar 23 voor het laatst in Baywatch te zien was.

Christopher Atkins – The Blue Lagoon

Deze man speelde de ultrajonge en aantrekkelijke Richard die samen met een meisje aanspoelt op een onbewoond eiland na een heftige schipbreuk; The Blue Lagoon in 1980. De rol van het meisje werd overigens vertolk door Brook Shields. De film was zeer succesvol, mede door de toch wel controversiële scenes, waaronder de 1e menstruatie van het meisje, het vele bloot en de sexuele ontdekkingsreis van de twee. De inmiddels bijna 60 jarige Christopher is aardig opgedroogd maar echt gedenkwaardige rollen heeft hij niet meer gespeeld. Leuk detail. In 2012 kwam de film The Blue Lagoon: The Awakening uit waar Christopher opnieuw een rol mocht spelen. Dit keer als een leraar.

Haley Joël Osment – The Sixth Sence

De veelgeprezen film The Sixth Sence was bijzonder om een aantal redenen. De ontzettend goede regie en verhaallijn maar vooral de ultieme acteerprestaties van Haley. Zijn aandoenlijke koppie die de woorden ‘i see dead people’ uitspreken kwamen als een bom binnen en zorgden bij vele kilo’s kippenvel. De inmiddels 32 jarige acteur heeft nog steeds de schattige knijpoogjes, alleen het baardhaar geeft nog een twijfelachtige herinnering aan lang vervlogen tijden. Na zijn rol in The Sixth Sence was hij nog te zien in diverse populaire tv-series en films.