Deze fotografen winnen de 50e Nikon Photo Contest

Christel de Wolff 214
De winnaars van de 50e editie van de Nikon Photo Contest zijn bekend gemaakt. Bekijk de bijzondere beelden.

De eerste editie van de wereldwijde fotowestrijd Nikon Photo Contest werd in 1969 gehouden. Het aantal aanmeldingen voor dit jaar bereikten een record namelijk 33.000 deelnemers uit 170 landen, goed voor samen 97.369 inzendingen. De Nikon Photo Contest bestaat uit drie categoriëen namelijk Open, Next Generation en Short Film. Binnen de eerste twee categoriëen konden zowel enkele beelden (single image) als fotoseries ingezonden worden. 

Winnaars Open Award

In de categorie Open wint Jason Parnell - Brookes uit het Verenigd Koninkrijk met zijn foto Alma and Alzheimer's. In dezelfde categorie wint Thaib Chaidar met de fotoserie Hope. 


Winnaars Next Generation

Sara de Antonio Fui uit Spanje wint in de categorie Next Generation met haar foto Ayimpoka. Tu Jinghan uit China wist de jury te overtuigen met de fotoserie Fanghua (momenten uit onze jeugd)

Winnaar Short Film

In de nieuwe categorie Short Film wint Sara Crochet uit de Verenigde Staten met haar video Exulansis. 

Een jurypanel onder de leiging van Neville Brody was verantwoordelijk voor het kiezen van de winnaars. De wereldberoemde Nevile Brody zegt: 'Bij deze wedstrijd spelen vragen een rol, zoals de vraag welke rol fotografie in de toekomst heeft. Fotografie verandert onze levens, het is overal om ons heen en onze wereld wordt tegenwoordig meer in beelden uitgedrukt dan in woorden. Fotografie is een internationale taal die onze plek in de maatschappij beïnvloedt en steeds belangrijker wordt.'

Nikon Photo Contest 2018-2019

Er zal ook een Grand Prize aangekondigd worden. Dit gebeurt op de officiële prijsuitreiking in Tokio op 23 augustus. Bekijk alle winnende foto's en video's op de website van Nikon Photo Contest

afbeelding van Christel de Wolff

Christel de Wolff | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Christel