Deze fotoboeken mag je echt niet missen!

Redactie 946
Hou je van natuur-, of juist veel meer van sport- of portretfotografie? Lesstof of inspiratie: waar jouw voorkeur ook heen gaat, wij zetten een mooie selectie van fotoboeken op een rij.

Het grote flitserboek

Toen Scott ooit voor een publiek van 360 fotografen stond, vroeg hij wie er over een externe flitser beschikte – bijvoorbeeld van Canon, Nikon of Yongnuo. Er gingen circa 340 handen de lucht in. Vervolgens zei hij: ‘Oké, nog een vraag, en denk hier goed over na: hoeveel van jullie vinden het geweldig om met een externe flitser te werken?’ Van de 360 aanwezigen staken slechts vier personen hun hand op. Scott was verbouwereerd.

De resultaten waren helaas overal hetzelfde; zelfs in het buitenland. Het is alsof iedereen losse flitsers heeft gekocht tijdens de ‘externe flitserrevolutie’ van 2008-2011, zonder er de juiste resultaten mee te behalen. We houden niet van onze flitser en erger nog: in veel gevallen gebruiken we hem niet eens meer. Maar dat kan anders!

Dit boek beschrijft de te gebruiken instellingen, plus hoe en wanneer je ze gebruikt. Het hele boek is geschreven in Scotts praktische, no-nonsense stijl, zodat het eerder lijkt alsof je samen met hem een shoot doet. Het is hoog tijd om verliefd te worden op je flitser, zodat je de beelden kunt schieten waar je van droomt.

Prijs: €29,99
Auteur: Scott Kelby
ISBN 9789463560092
Verkrijgbaar in de boekhandel en cameraspeciaalzaak

Focus op Fotografie - Reisfotografie

Welkom in de wonderlijke wereld van reisfotografie. Dit type fotografie wordt in één adem genoemd met de andere bekende thema’s van de fotografie, maar omvat eigenlijk het hele fotografische spectrum. Als je op reis gaat, kom je namelijk alle onderwerpen tegen die een fotograaf voor zijn lens kan krijgen: landschap, architectuur, natuur, macro, portret, product, actie, enzovoorts.

Je moet van alle markten thuis zijn: niet enkel terugvallen op de ervaring en kennis die je in de dagelijkse fotografie gebruikt. Je wordt mogelijk - in extreme situaties - geconfronteerd met exotische modellen van mensen, dieren en planten. Dat maakt veelal een stukje moeilijker, maar tegelijk uitdagender: de bevrediging van een geslaagde opname is daardoor des te groter. 

De auteurs van dit boek willen je, door middel van mooie fotografie, zodanig inspireren dat je niet kunt wachten op pad te gaan om jouw kijk op de wereld vast te leggen.

Prijs: €29,99
Auteurs: Marcel Scholing en Pieter Dhaeze
ISBN 9789059405431
Verkrijgbaar in de boekhandel en cameraspeciaalzaak

Focus op fotografie - Dronevideo’s maken

Je hoeft de tv tegenwoordig maar aan te zetten: binnen de kortste keren zie je de meest fantastische luchtopnamen voorbij komen. Tien tegen één dat die met een drone gemaakt zijn. Je ziet die beelden niet alleen in reisprogramma’s: ook actualiteitenprogramma’s maken volop gebruik van dronebeelden om de besproken onderwerpen te illustreren.

Daarnaast kun je op YouTube de meest waanzinnige dronevideo’s vinden: van bijna alle landen ter wereld zijn er inmiddels adembenemende luchtbeelden beschikbaar, zowel gemaakt door professionals als door amateurs.

De afgelopen jaren heeft het maken van video-opnamen met behulp van drones een stormachtige ontwikkeling ondergaan. De technologie is niet alleen binnen handbereik voor professionals, maar ook voor de enthousiaste amateurfilmer.

Voor beginnende dronevliegers wordt in dit boek eerst de basis beschreven: het vliegen met drones, gezamenlijk met beschrijvingen van recente modellen. Het boek wordt afgesloten met een actueel overzicht van de regelgeving voor zowel recreatieve als professionele dronevliegers in Nederland en België. Ook de minidrone-regeling en het ROC-light komen aan bod.

Prijs €29,99 
Auteur: Wiebe de Jager
ISBN 9789059409828
Verkrijgbaar in de boekhandel en cameraspeciaalzaak

afbeelding van Redactie

Redactie digifoto Starter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Redactie