De aardappelcamera van Colin Lowe!

Deze aardappelcamera werkt echt!

Fabienne Keijzer 3475
Je kunt van veel bijzondere objecten een camera maken, maar van een aardappel? Deze man deed het. Hij gebruikte een oud blikje tomatenpuree, twee doosjes van filmrolletjes en één dikke aardappel om een pinhole camera te maken. En hij werkt nog ook!

Aardappelcamera 

Het is bijna niet te geloven, maar deze werkende (en eetbare) camera is gemaakt van een aardappel. De Australische amateurfotograaf Colin Lowe is verantwoordelijk voor deze bijzonder creatie. Hij houdt enorm veel van pinhole fotografie en hij is ook nog eens enorm creatief. Colin maakt namelijk zelf camera's van aparte objecten. Zo heeft hij bijvoorbeeld al eens een camera gemaakt van een cornflakesdoos. Dit project is wel erg bijzonder. Het is de eerste eetbare camera die hij heeft gemaakt. Een familielid van Colin beweerde dat het hem nooit zou lukken een camera te maken van een aardappel. Colin moest en zou het tegendeel bewijzen, et voilá! De aardappelcamera is geboren! 

In zijn woonplaats in Albany, Australië, is hij redelijk bekend onder de mensen omdat hij altijd met vreemde fotografie-apparatuur rondloopt. "Ik word vaak aangestaard. Een paar jongens vroegen me of het één april was en of het wel echt was," vertelt Colin Lowe aan ABC News Australia.

Aardappel cameraAardappel camera

Creatief 

Sommige foto’s zijn misschien niet zo scherp als anderen, maar hij kreeg het wel voor elkaar! Hij maakte meer indrukwekkende foto’s met een camera die hij van een regenpijp uit zijn schuur maakte. Lowe maakte zijn eerste camera van een cornflakesdoos ruim 20 jaar geleden en is sindsdien niet meer gestopt met het maken van creatieve camera's. "Het is een uitdaging. Je verlegt je grenzen om te zien wat je kunt doen." Elk beeld dat Lowe met zijn camera’s maakt is uniek en kan nooit worden nagemaakt. Dat is volgens hem dan ook het speciale aan dit soort fotografie. Hij werkt nog altijd graag met film en vindt de spanning om te zien wat voor foto eruit komt fantastisch.

Colin maakte deze selfie met zijn aardappel camera! Nog best scherp voor een aardappel, vind je niet? 
Aardappel camera

Foto’s gemaakt door Colin Lowe

 

afbeelding van Fabienne Keijzer

FabienneKeijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen vanFabienne